Türkiye, Altın Yılını 2030' da Yaşayacak, Vakıfbank Tarihinin En Yüksek Karına Ulaştı

Türkiye, altın yılını 2030'da yaşayacak (Milliyet)

Dünyanın en etkili 100 küresel düşünürü arasında gösterilen 'istatistik gurusu' İsveçli bilim adamı Prof. Hans Rosling, Türkiye'nin gelecek 40 yılına ilişkin tespitlerde bulundu…İsveçli bilim adamı, gençlerin iyi eğitim almasıyla Türkiye'nin 2030'da altın fırsat yakalayacağını söyledi…“İstatistikler, yanlışları nasıl gizler?” sorumuza, “İstatistiklerde yanlış ve yalanlardan kurtulmak için olgun göstergeler kullanın, Avrupa hala sizin çocuk sayınızı tam bilmiyor. Çünkü, Türkiye’de hâlâ nüfus kağıdı olmayan çocuklar var” dedi…Dünyada Türkiye’nin rekabet edeceği tek ülkenin Rusya olacağını dile getiren Rosling şunları söyledi:”Gelişen olaylara göre ya Türkiye, ya Rusya 2050’ye gelindiğinde en büyük olacak. İyisiniz ama enerjide bağımlılık değil, çeşitliliğe önem verin. Bölgesel sıkıntılarınız olacak, komşularınızla ilişkilerinizi mesafeli ve doğru koyun. Milli geliri artırmak ve eşitlikçilik için yatırım yapın. Bunları yaparsanız her yıl yüzde 8 büyüyebilirsiniz.”


VakıfBank tarihinin en yüksek kârına ulaştı (Dünya)

VakıfBank, 31 Mart 2011 tarihli konsolide olmayan finansal sonuçlarını açıkladı. Beklentilerin üzerinde bir performansla, geçen yılın aynı dönemine göre karını yüzde 34 oranında artıran VakıfBank, 2011'in ilk çeyreğinde tarihindeki en yüksek karlılık rakamına ulaşarak 409.2 milyon TL net kar açıkladı. VakıfBank'ın toplam aktifleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 oranında artarak 76.3 milyar TL'ye ulaştı. Nakdi krediler yüzde 29,4 artışla 46.9 milyar TL'ye çıkarken, mevduatın krediye dönüşüm oranı yüzde 74,9'dan yüzde 96,5'e ve kredilerin toplam bilançodaki payı yüzde 61,5'e yükseldi. Herhangi bir varlık satışı ya da aktiften silme gerçekleştirilmemesine rağmen yılın ilk çeyreğindeki 175 milyon TL'lik güçlü tahsilat ve çeyreksel olarak takibe aktarılan kredilerin yüzde 31 oranında azalması sayesinde takipteki kredi oranını yüzde 4,5'e düşüren VakıfBank, yıl sonunda bu oranı yüzde 4'ün de altına indirmeyi hedefliyor.


Cari açık hızla artıyor! (Habertürk)

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)'ndan alınan bilgilere göre, cari açık Mart ayında 9.8 milyar dolar oldu. Bu konuda beklentiler 8.2 milyar seviyelerindeydi. Merkez Bankası, 2011 yılı Ocak-Mart döneminde cari işlemler hesabının, bir önceki yılın aynı dönemine göre 12 milyar 89 milyon dolar artarak, 22 milyar 118 milyon dolar açık verdiğini bildirdi. Yılın ilk çeyreğınde tahvile giren para 9.9 milyar doları buldu. Yıllandırılmış cari açık mart ayında 60.5 milyar dolara ulaştı.Beklentileri aşan cari açık rakamlarının ardından dolar/TL 1.57'yi test ederken faiz yüzde 8.50'ye çıktı. Borsada ise satışlar hız kazandı. İMKB 67 bin seviyesinin altına geriledi.


Alkol tüketimi yasak dinlemedi (Radikal)

Türkiye'de geçen yıl tartışma yaratan yönetmeliğe rağmen alkol tüketimi yüzde 1.5 arttı. Bira ve viski tüketimi düşerken, en çok artış şarap ve rakıda yaşandı…Gençlerde içki içme yaşının 18'den 24'e çıkarılması sonrasındaTürkiye'de geçen yıl alkol yasağı çok konuşulmuştu. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) yönetmeliğinin tartışma konusu olduğu 2010 yılında, alkollü içki tüketimi, bir önceki yıla göre yüzde 1,5 artarak, 1 milyar 47 milyon 718 bin litreye çıktı. Geçen yıl, sadece bira ve viski tüketimi düştü. Buna karşılık, vatandaş 2009'a göre 1,7 milyon litre daha fazla rakı içti. Türkiye'de satılan şarap miktarında 13,3 milyon litre, votka satışlarında 1,4 milyon litre, cin satışlarında da 236,7 bin litre artış kaydedildi.

1 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

tabii türkiye diye bir ülke bırakırlarsa