Bankalara ve Masraflarına Dair...

Müşterisi olduğum bankalara (YKB ve Garanti) kızgınım. 21 yıllık bankam YKB'yi de terk etmek üzereyim. Yılda iki kez 29 TL hesap işletim ücreti almasına mı yoksa Internetten kendi yaptığım EFTlerden 2,5 TL, havalelerden 95 kuruş almasına mı kızdığımı bilemiyorum. Haydi anladık, şubelerde yapılan işlemlerden masraf alıyorlar. Kira, elektrik, çalışan ücretleri vs. deyince tamam şubelerde işlem paralı olsun. Internet işlemlerinden para almalarını haksız buluyorum. Gerekçeleri yazılımın ikamesi vs. olsa bile umurumda değil. Zaten kat kat para kazanıyorlar, kendi işimi kendim yapıyorsam bu paralı olmamalı. Hesap işletim ücreti de fahiş ve salakça bir masraf. Neyi işletiyorlar ki?

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

Ziraat Bankası'ndan öğrendiğim kadarıyla eğer sistemde otomatik ödeme emri varsa yıllık 36 TL olan hesap işletim ücretini almıyorlarmış. Internetten yapılan EFT ve Havale de ücretsizmiş. Sadece EFT'lerde Merkez Bankası'nın aldığı 16 kuruştan başlayıp, meblağa göre değişen ücreti tahsil etmek zorundalarmış. Gayet mantıklı, sevdim bu bankayı!

Ziraat Bankası Internet Bankacılığı ve Bireysel Bankacılık açısından diğer büyük bankalara göre oldukça gerideydi ancak artık onlar da eksiklerini tamamlamış durumda. Yüzbinlerce emekli yanılıyor olamaz. Bundan böyle Ziraat Bankalıyım. Hem en ufak yerlerde bile şube ve ATM'leri var.

Garanti Bankası'nı şimdilik kaydıyla bırakmıyorum zira hem Garanti Emeklilik nedeniyle bağlıyız birbirimize hem de tek banka ile çalışmak istemem. EFT ve havale işlerini ZB üstünden yaparım, tek kaybım hesap işletim ücreti olur.

4 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

İş Bankası otomatik ödeme talimatı bulunan müşterilerinden hesap işletim ücreti almıyor. Ayrıca internet şubesinde EFT 1 Tl ve havale ücretsiz.

odsener dedi ki...

garanti de otomatik ödeme talimatı olan hesap için işletim ücreti almıyor.

haluk dedi ki...

Bende bir iş bankası müşterisi olarak sevince katılıyorum. gözünü para bürümüş yabancı menşeli bankalar gibi değiller. Ayrıca çok agresif hareket eden türk bankalarıda var ama iş bankası her zaman istikrarını korumuştur. Kısacası sağ gösterip sol vuran bankalardan değildir.

SEİL dedi ki...

BDDK Başkanı bugün medya kanalıyla kontu kredilerinde faize değil bankaların masraflarına dikkat çekmesi manidar bu konuda T!pol yazısıda gündemi sıcak tutacak.

Teşekkürler T'POL