Nisan Ayında İhracat Yüzde 25 Arttı, Sony Kullanıcılarından Özür Diledi

Nisanda ihracat yüzde 25 arttı (Dünya)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Nisan ayında ihracat, geçen yılın ayına kıyasla yüzde 25,45 artışla 11 milyar 796 milyon 332 bin dolar olarak gerçekleşti.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Anatolian Otelde düzenlediği basın toplantısında Nisan ayı ihracat rakamlarını açıkladı.TİM verilerine göre, Ocak-Nisan 2011 döneminde ihracat yüzde 22,21 artışla, 43 milyar 264 milyon 341 bin dolar oldu. Son 12 aydaki ihracat rakamı ise yüzde 15,48 artışla 121 milyar 840 milyon 891 bin dolar olarak gerçekleşti…İhracatçılar olarak son derece başarılı bir yıl geçirdiklerini vurgulayan Büyükekşi, şunları kaydetti:"İhracatçılar olarak son derece başarılı bir yıl geçiriyoruz. 2011'e çok güzel başladık. Aynı tempoyla da ihracatın artışı devam ediyor. Seçime 41 gün kala, 41 kere maşallah diyoruz. Ekonomik göstergeler de herhangi bir sapma yok. İş dünyasında seçim geliyor diye hiçbir endişe yok. Bu da bizim açımızdan son derece önemli…”


Sony Kullanıcılarından Özür Diledi (Habertürk)

Korsan kriziyle başı ağrıyan Japon elektronik üreticisi Sony, PlayStation şebekesinin bu hafta kısmen açılacağını açıkladı.

Şirket, online oyun kullanıcılarını kredi kartı ve diğer kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği konusunda uyarmış, ardından da PlayStation şebekesini kapatmıştı.
Sony’nin ikinci adamı Kazuo Hirai “Datalarını tehlikeye attığımız, endişelendirdiğimiz ve rahatsızlık verdiğimiz tüm kullanıcılarımızdan özür dileriz” diyerek geleneksel Japon selamı ile eğilirek kullanıcılardan özür diledi.

Hirai hackerların vermiş olduğu rahatsızlıktan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtip yeni bir veri bankası oluşturmaya başladıklarını ve yakın zamanda bu bağımsız birime geçeceklerini söyledi ve ekledi “PlayStation 3’ün yazılımını yükselteceğiz. Bu süreçte, tüm kullanıcılarımız PlayStation şebeke hesaplarının şifrelerini yenileyecek. Bunun onlar için büyük bir sıkıntı olduğunu biliyorum.”


Hamburger simite kaybetti (Radikal)

Geleneksel tatlar, düşük yatırım maliyeti, kriz tecrübesi ve cesaret... Çok değil 15 yıl öncesine kadar sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen yerli zincirler, arkalarındaki bu güçle yabancı zincirlere kafa tutar hale geldi. 35 milyar dolarlık franchising sektörünün yüzde 74’ünü ele geçiren yerli zincirlerle rekabete direnemeyen birçok yabancı zincir Türkiye’den çekiliyor. Güney Afrikalı ünlü tavuk restoran zinciri Nando’s, teknoloji marketi Best Buy, dünyanın en büyük dondurma zincirlerinden Baskin Robbins, Hard Rock Cafe ve Quiznos gibi birçok yabancı zincir büyük hedeflerle girdikleri Türkiye sayfasını kapatırken, Simit Sarayı, Bay Döner, Pizza Pizza, Bonny Food ve Kahve Dünyası gibi yerli zincirler ise büyüme atağında.


Akkuyu’da bir kaza olursa Rusya 700 milyon euro’nun üzerini karşılamayacak (Milliyet)

Dünyada riski en iyi hesaplayan sigorta şirketleridir. Sigorta şirketlerine göre nükleer santrallar o kadar risklidir ki sigorta edilmeleri imkânsızdır. Bazılarına göre sadece bu gerçek insanlığın nükleer santrallardan vazgeçmesi için yeterlidir. “Eğer bir teknoloji sigorta edilemeyecek kadar tehlikeli ise,” diyor bir yorumcu, “onu kullanmak değil çizim masasına geri yollamak gerekir.” Aslında nükleer santralların sigorta edilmediği tam doğru değildir. Sigorta şirketleri nükleer santralları sigorta eder ama belli bir miktara kadar. Ama bu miktar nükleer bir felaketin doğurabileceği zarar yanında yok denecek kadar azdır. Nükleer santralların bütün riski sigorta edilemez çünkü kaza zararının ne olacağını tahmin etmek imkânsızdır. Tahmin edilebilse bile prim miktarı o kadar devasa olur ki hiçbir şirket ödeyemez. Öderse ürettiği elektrik satın alınamayacak kadar pahalı olur…Akkuyu için imzalanan anlaşmanın bir maddesinde kaza durumunda Rusya’nın sorumluluğunun 700 milyon euro’yu aşmayacağı belirtiliyor. Bunun üstündeki bütün zararları Türk hükümeti üstlenecek

0 Yorum Var.: