Alaattin AKTAŞ ne diyor?

Açıkcası pek köşe yazarlarını takip etmiyorum. Genelde merak ettiğim bir konuyu doğrudan kendim öğrenmeye çalışıyorum. Bugün bir tane okuyayım dedim, sonunu zor getirdim. Valla iyiki bu blog var, adam gibi tartışılabiliyor bazı şeyler. her neyse, Alaattin Aktaş diye bir yazar var Dünya gazetesinde(daha önce hiç okumamıştım kendisini) , "Sanayi Üretimi Ne Kadar Düştü?" diye sorup, Eko Analiz başlıklı köşesinde cevap arıyor. Bence kafası çok karışmış, hani canınız sıkıldıysa okuyun da sizin de kafanız karışsın :) (the end)

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler

6 Yorum Var.:

Kubilay dedi ki...

"Krizde U'nun neresindeyiz, kestirmek zor. Ancak tepede olmadığımız kesin, dibe doğru iniyoruz. Dipte ne kadar kalacağımızı ise kimse bilmiyor.

Bugünkü verileri, U'nun tepe noktasıyla kıyaslamak pek doğru değil, bu şekilde yaklaşınca gidişata ilişkin sağlıklı değerlendirme yapamıyoruz. Krizi krizle değerlendirmek ve gidişatı öyle irdelemek gerek. Dolayısıyla kapasite kullanımında da, sanayi üretiminde de önceki aya göre olan durumumuza bakmamız gerekiyor. "

Allasen, aramızda bürokratlar, akademisyenler var. Bir soruya öğrenci böyle cevap verse veya bir kurum sınavında böyle bir cevap okunsa 10 üzerinden kaç veririz? Dünya GAzetesi'nde yazıyor bu yazar. Ülkemizde gazetelerin ekonomi sayfaları çok niteliksiz. YA CEO'lara özel haberler var, ya da ipe sapa gelmez saçma değerlendirmeler. ekonomix gibi yazarların türk medyasına kazandırılamsı lazım.

rdynk dedi ki...

Hakikaten ya, sanırım once Turkce yi sonra istatistiği sonra da ekonomiyi ogren sonra gel deriz.

Mister No dedi ki...

Kötü yazan yazan köşe yazarları bence iki tür.Birinci tür maksatlı olarak verileri çarpıtanlar,ikinci tür gerçekten bilmeyenler.Teori ,ya da yöntem sınavı yapmaya gerek yok sadece grafik okuma ve veri betimlemesi testi ile ikinci grubu eleyebilirsiniz,fakat birinci grup bilgili ve kurnaz tiplerden oluşuyor.Kasıtlı olarak okuyucuyu yanıltıyorlar.Ekonomix Bey gibi yazarlara ihtiyaç var. Bu sitede Junior Bey ve Rdynk Bey de iyi yazıyor.Değerlendirme haddim değil ,ben kendi yararlanmama göre söylüyorum.

Mister No dedi ki...

İlgisiz bir sorum olacak.Neden evli erkekler bekar erkeklerden daha yüksek ücret almaktadır?İktisadi düşünce ile bunu masıl açıklardınız?Zamanı olanlar bir şeyler yazarsa sevinirim.

Unknown dedi ki...

Daha önce burada da yapılan

1)bu dönemin(2009 Ocak) verilerini, bir yıl önceki aynı dönemin(2008 Ocak) verileriyle mi karşılaştırmak daha sağlıklı...

2)yoksa bu dönemin verilerini(2009 Ocak), bundan önceki dönemin(2008 Aralık) verileriyle mi karşılaştırmak daha sağlıklı...

tartışmasını sütununa taşımış, ve kriz döneminde 2.şıkkın daha sağlıklı olacağı yorumunu yapmış...

Verdiği rakamlar da doğruysa, güzel bir çalışma olmuş...

İfadelerinde de bir yanlışlık görmediğim gibi; bende mevcut durumun tespitinde; 2.şıkkın, 1.den daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum...

Valla arkadaşlar, bence adamda bir sorun yok...
Yani... :)

rdynk dedi ki...

tamam savaş sen okumaya devam et oyleyse :) uretimi %1-2-3-4-5 artırmaya, kıyaslamayı sadece onceki aya gore yapmaya devam et, bu kıyaslamaların birçok yolu var ama belki de en son yapılacak olan aralığa gore kıyaslayıp, sonra uretimi ocak ayına göre %1-2-3-4-5 artırdım deyip, sonra bunu tekrar gecen yılın endeksiyle kıyaslayıp, boyle anlaşılmaz yorumlar yazmak yazarlarımıza mahsus. acıkcası o yazıyı okuyupta kulli bir eleştiri yazacak kadar vaktim yok, kusura bakma.