Neye Yatırım Yapmalı, Paramı Nereye Yatırmalıyım?

Neye yatırım yapmalı, paramı nereye yatırmalıyım diye merak ediyor ve internette bu konuda arama yapıyorsanız size söyleyecek bir çift lafım olacak. Bu işler öyle internette arama yapılarak karar verilecek konulardan değildir. Bu tür bir arama yaptığınıza göre yatırım konusunda çok fazla bir bilginiz olmadığını söyleyebilirim. Yatırım yapmak konusunda bir bilginiz yoksa ve bu konuya yıllarını harcamış, araştırma için dünyanın kaynağını harcayan piyasa kurtlarına karşı işlem yaparak kazançlı çıkacağınızı düşünüyorsanız çok iyimser olduğunuzu söyleyebilirim.

Piyasada işlem yapmak kumar oynamaya benzer. Masadaki aceminin kim olduğunu bilmiyorsanız ve ona karşı kumar oynamıyorsanız bilin ki masadaki avanak sizsinizdir. O yüzden sizin için en isabetli yatırım stratejisi pasif yatırımdır. Pasif yatırım yaparken bir yandan da bu konuda kitaplar okuyarak ve uzmanları takip ederek işi öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Bir kaç sene sonra ne yaptığınızı artık biliyorsanız ve karşınızdaki insanların nerede yanıldığını görebiliyorsanız aktif yatırım yapmaya başlayabilirsiniz. Bu konuda işinize yarayacak en iyi kaynaklardan bir tanesi Ekonomi Türk blogunda borsa başlığı altında yazılmış yazılardır. Ayrıca Ekonomi Türk 2 bloguna $12 ücret ödeyerek de üye olabilir ve bizim piyasalar hakkındaki görüşlerimizi güncel olarak takip edebilirsiniz ve paramızı nereye yatırdığımızı öğrenebilirsiniz.

Neye yatırım yapmalı, paramı nereye yatırmalıyım diye düşünüyorsanız önce bu konularda yakın zamanda yazdığımız diğer yazıları okuyun:
Borsa Yorumları
Altın Yorumları
Borsa nedir?
Borsa nasıl oynanır
Hisse Yorumları
Etkin Pazar Hipotezi Nedir
Alfa ve Beta Nedir

7 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

Ben her gün disiplinli olarak küçük miktarda Abd Doları alıyorum.

Dolar inmiş-çıkmış bu beni ilgilendirmeyecek.

Seçimler bittikten sonra yeni hükümetin proğramını görene kadarda alımlarıma devam edeceğim.
bakalım neler olacak!

Nedim dedi ki...

sizin ekonomiturk2 sitenize uye olmaya 1.5 aydir cabaliyorum ama paypal sistemini turkiye'den kullanmak neredeyse imkansiz. kredi kartimdan paypal'e kaptirdigim 3.90 usd de cabasi (ilk activation icin kod alma adi altinda tahsil edip paypal accuntuna yatirdiklari para 1.95, sistem gereksiz yere karisik ve anlasilmaz oldugu icin ben hata yapip 2 kere almalarina sebebiyet verdim). kredi karti kaydi yaptiktan sonra bile size donation yaparken illa banka hesap bilgisi vs istiyor ve insan orada kaliyor... ben parasinda degilim ama 12 usd yi vermek icin baska bir yol bulsaniz bence cok iyi olur. benim gibi sirf paypal'in kullanissizligi yuzunden katilmayan kisiler olduguna eminim.

tesekkurler

tekeli71 dedi ki...

AYNI SORUNU BEN DE YAŞADIM!

alfabeta dedi ki...

Barova nedim bey

inan hocam uzun vade borsayla ilgili insanların neden uzun vadede borsada kalamıyor bununla ilgili güzel cevabınız vardı ve üyelik istediniz ama paypal inanır mısınız 10 dolarım gitti ve hala aktivite edemedim.

başka yol deneseniz çok iyi olur.uzun vade ile ilgili cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

teşekkür ederim

Unknown dedi ki...

Aktive etmeniz gerekmiyor! Ben direk tanittim active etmedim ama para hesabimdan cekildi.. Birde eger aktive olmasi icin bir kac gun beklemelisiniz. http://www.supermeydan.net/forum/blogs/52466/blog13.html Bu linkde adim adim anlatmis.. Bir bakin isterseniz..

jedi-tetsu dedi ki...

Allah allah ben oldukça fazla paypal kullanıyorum. Çok rahat çok kolay bir yöntem.

Internet şubesinde Kredi kartı harcama bilgilerinde zaten aktivasyon kodunu görüyorsunuz. Onu yazdınız mı işlem tamam.

Read the instructions carefully :)

Nedim dedi ki...

daha basit bir yontem ornegin garanti bankasinda bir hesap olup internet uzerinden ucretsiz havale yapmak olabilir. paypal de hem kredi karti ekstresinin gelmesi uzun (kodu almak icin) hem de nedense ben gondermeye calisinca kredi kartindan parayi cekmeyip account number vs istedi. paypal'i ogrenmeye ve korcalamaya vakit ayirmaktansa neredeyse herkesin alisik oldugu ve rahat kullanabildigi bir odeme yontemi bence daha hayirli olur...