Tutumlulukla ilgili 8 Atasözü ve Sahte Peygamberler

Genç bir öğrenci kardeşimiz daha önce Tutumluluk ile ilgili atasözleri yazımızda listelediğimiz 7 atasözümüzü okumuş, öğretmelerinin tutumlulukla ilgili 8 tane atasözü istediğini belirtmiş. Aranızda bu sekizinci atasözünün ne olduğunu bilenler varsa yorumlara yazsınlar. Hatta daha fazla atasözü biliyorsanız, daha fazla yazın, sayıyı 10’a tamamlayalım.

Yazımızın ikinci bölümü ise sahte peygamberler başlığını taşıyor. Tasarruf ve tutumluluk demişken ülkemizde meşhur iki tane açık olduğunu zannederim bir çoğunuz biliyorsunuzdur. Bilmeyenlerden bir tanesi Ekodialog programıyla ekranlara çıkan ve bizim de buradan çok eleştirdiğimiz Ege Cansen imiş. Bizim çöplüğümüzde ötme cesaretini gösteren Orhan Karaca Ege Cansen’i Ekonomi Türk üslubuyla eleştiren ve “ikiz açık o değil” başlığı taşıyan bir yazı yazmış. Ege Cansen’in yüksek faiz düşük kur söyleminin yaratıcısı olduğunu belirttikten sonra eleştirisine geçmiş. Okumanızı tavsiye ederim.

Ege Cansen gibi ekonomistlerin artık kenara çekilmesi ve meydanı yeni nesil gerçekten ekonomiden anlayan ekonomistlere bırakması gerekiyor ama bu başka bir yazının konusu. Televizyon’da herkesin izleyeceği, reyting rekorları kıracak bir ekonomi programı yapmak isteyen bir televizyon kanalı var ise bende çok süper bir fikir var. Benimle irtibata geçerseniz birlikte piyasaya sunabiliriz.

Bir okuyucumuz Türkiye’de neden tüm “uzmanların” teknik analist olduğunu, oysa kendi yaşadığı ülkedeki ekonomi kanallarında uzmanların ancak haftada 1-2 kere teknik analizden o da üstünkörü bahsettiğini, çoğunlukla gerçek temel analiz yapıldığını soruyordu. Cevabı vereyim. Benim kafamdaki televizyon programını hayata geçirdiğimiz zaman bu koftiden uzmanların sayısı azalacak, ekranlarda ileri geri konuşacak adam kalmayacaktır.

1 Yorum Var.:

Her Yol Roma dedi ki...

Aslında şu var, Ege Cansen ekonomist midir ki?

İşletme mezunu ve MBA yapmış. Gazete yazıları dışında iktisat formasyonu bile yok.