Moğol Halkına Hakaret ve Türklerin Moğol Istilası

Jale Özgentürk’ün ve Meliha Okur’un yazdığı ağır yazılar Moğol halkı tarafından haklı olarak hakaret olarak algılanmış. Öte taraftan bu iki “saf” bayan Türk yazarının yazılarını okuyan fırsatçı Türk gençleri ise Türklerin Moğol istilası adını verebileceğim bir hareket içerisine girerek facebook gibi sitelerde tanımadıkları Moğol kızlarını arkadaş olarak ekleme, mesaj gönderme gibi taciz olarak kabul edebileceğimiz davranışlar içerisine girmişler. Köpek yellense milli duyguları kabaran, Fransızından Danimarkalısına kadar beş para etmez adamların söyledikleri sözlerden etkilenen Türklerin, benzer bir davranışı sergileyen iki Türk yazarını damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diyerek protesto etmeleri gerekirken Moğol kadınlarına “kolay” kadın muamelesi yapması, Rus Nataşalar seviyesine indirmesi anlaşılır gibi değil. Bu arada Rus Nataşa’dan kastımız adı Nataşa olan Ruslar değil, Rusya’dan Türkiye’ye gelip telekızlık yapan ve Türkler tarafından “Nataşa” olarak adlandırılan Rus kızlarıdır.

Moğollar bizim analarımız ve bacılarımız (ve Tansu Ciller) için benzer bir ifadeyi kullanmış olsaydı nasıl hissederdik diye düşünelim ve ona göre hareket edelim. Türkiye’de de okuyan bir grup Moğol öğrenci varmış ve Jale Özgentürk’ün ve Meliha Okur’un yazdığı yazılardan bayağı bir rencide olmuşlar. Meliha Okur’a bir mektup yazıp bir özür beklediklerini belirtmişler. Meliha Okur da şu cevabı yazmış:

Sayın mesaj sahibi
Konuyla bizzat ilgilenen kişi çok yakından tanıdığım kişi.
Bir yıldır konu üzerinde çalışıyor.
Moğolistan'ın nüfusu belli….
Moğolistan'daki kadın nüfusu da belli.
Tarih belli, yazmayacağım, Moğolistan'dan üç kişilik bir ekip geliyor.
Detaylar netleşecek.
Moğolistan'da erkek nüfusu çok az.
Doğurganlık oranı düşük.
Dolayısıyla 20 bin türk erkeği işçi, tarım işçisi veya farklı kanallarla bu ülkeye gidecek. x
Siz neye kafayı taktınıt. anlamadım gitti.
Yakında Moğolistan'a gideceğim.
Bilginize…

 Moğolistan’ın nüfusu belli imiş, kadın nüfusu da belli imiş, yani Meliha Okur hala onca mesajdan ve yazıdan sonra Moğolistan’da 400 bin erkeğe karşılık 2400 bin kadın olduğunu iddia ediyor. Yuh artık, başka bir şey desem de fayda etmez bu bayan yazarımıza.

Türkiye’de ekonomi yazarlarımızın seviyesi ve ekonomi zekası ortada. Nice profesör ünvanına sahip kelli felli yazarlarımızın yazdığı akla mantığa sığmaz yazıları da burada geçmişte gündeme getirdik. Gelecek ay piyasaya çıkacak olan “Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler” isimli kitap da ayrıca bir çok ekonomi yazarının yediği naneleri değişik bir kanaldan bir kez daha halkımıza sunacağız. Türkiye’de yazılarına güvenilecek köşe yazarı sayısı gerçekten az, Meliha Okur ve Jale Özgentürk tesadüf değil, bu kronik bir problem. Vatandaşın büyük çoğunluğu da iyi yazarla kötüsünü birbirinden ayırdedecek birikime de sahip değil. Meliha Okur’un dediği gibi toplum belli, yazar kalitesi belli, ne desek boş.

Not: Soylemeyi unuttum. Turkiye'deki Mogol ogrenciler Jale Ozgenturk'u Kiniyoruz baslikli bir feysbuk grubu baslatmislar, ziyaret edip destekleyin.

0 Yorum Var.: