Adam gibi Devlet Adamı Kime Denir.

Sevgili Ekonomix blogunda yazı yazmak için bana fırsat tandığı için öncelikle teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Yalova Çınarcıkta yaşamaktayım Kamuda çalışmaktayım . Blog okuyucularına ve Blogdaki diger yazar arkadaşlarla birlikte ekonomitürk ailesinde bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum.

Yerel seçimlerin arkasından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin seçim sonuçlarından dolayı Partisinde düşünce akımını baştan aşağıya değiştirirerek Milli görüşün ağırlıkta olduğu bakanlara görev verdi.

Milli görüşcü ve Milli görüş geleneceğinden gelen Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'ı Enerji Tabi ve Kaynaklar Bakanlığını Odtü Mezunu Ordu Milletvekili Hilmi Gülerin yerine atamasını yaptı.

Akp iktidarının 1 dönemine damgasını vuran Özelleştirme politikalarının başındaki Özelleştirme idaresi Başkanı Metin Kilci'yi Enerji Bakanlığı müsteşarı olarak ataması AKp 2 döneminde enerji politikalarına agırlık vereceği mesajını kamuoyuna verdi.

1-Nabucco Projesi
2-Güney Akım projesi
3-Samsun-Ceyhan Projesi
4-Nükleer Santral ihalesi
5-Doğalgaz Anlaşmaları

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

Yeni bakan göreve başladıktan sonraki dönemde Rusya ve AB ile birlikte anılan projeler sık sık kamuoyuna geldi. Burada dikkatimi çeken Projelerin fizibilitesi yada rasyonelliği değil devlet adamlığı kavramı bu kavramı sizlerin görüşüne bırakıyorum.

Bir bakanın ağzından Türkiye'deki Nukleer Santral ihale süreci

Tetaş'ın raporunun Enerji Bakanlığına geleceğini söylediği açıklama 07/05/2009

http://www.haberortak.com/Haber/Enerji/07052009/Nukleer-enerji-santrali-mutlaka-yapilmali.php

Tetaşın hazırladığı raporun Önümüzdeki hafta geleceğini açıklaması 17/06/2009

http://www.lpghaber.com/Enerji-Bakani-Yildiz--Nukleer-Santral-Ihalesiyle-Ilgili--Tetas%60in-Kararini-Onumuzdeki-Hafta-Icerisinde-Bekliyoruz--haberi-230361.html

Nukleer ihalesinin bir ay içinde tamamlanacağını söylediği beyanatı 11/08/2009

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=949225&CategoryID=101

Nukleer ihalesinin Eylül ayının 2 haftası sonuclanacağını söyleyen demeci 20/08/2009

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=3&ArticleID=1130182&Date=20.08.2009&b=Nukleer%20ihalesinde%20%20bir%20eksiklik%20gorunuyor

En son demeci kara mizah ;

NÜKLEER SANTRAL İHALESİBir gazetecinin “Daha önce nükleer santral ihalesinin Eylül’ün ilk haftalarında sonuçlanacağını bildirmiştiniz” demesi üzerine, Yıldız, “ilk haftalarında evet, Eylül’ün ilk haftalarında inşallah bir sonuç çıkartacağız” dedi.Gazetecinin şu anda Eylül’ün ilk haftalarında bulunulduğunu belirtmesi üzerine, “o zaman 3-5 gün daha ekleyelim üzerine” dedi. İhaleye dönük görüşmelerin devam ettiğini bildiren Yıldız, yeni bir teklif sunulup sunulmadığının sorulması üzerine de, yeni bir teklifin henüz sunulmadığını kaydetti.

Nükleer enerji gibi hassas bir ülkenin sosyal ,ekonomi ve enerji politikalarını baştan aşağıya değiştirecek bir ihale sürecinde bir ihalenin suyunu kim bu kadar cıvıklaştırabilir. Yada Dünyada bu kadar tutarsız ve ayarsız demecleri verebilecek bir bakan daha varmıdır.

24 Eylül 2008 günü çıkılan ihalede ihale bitim tarihi 24 Eylül 2009 tarihi görüldüğü gibi ister politikacı ister sade vatandaş olsakda değişmeyen bir huyumuz her işimizi son dakikaya bırakmayı o kadar çok seviyoruzki ;

Burası Petagonya değilki Türkiye Cumhuriyeti adama sormazlarmı hemşehrim 9 Eylül olmuş hala ne teklifi bekliyorsun dedik ya devlet adamlığı bu ülkede cok basit yeterki belirli yeteneklere sahip olmak lazım

2 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Bir yakınım Atom Enerjisi Kurumundan emeklidir. Nükleer enerji yatırımı konusu sanıyorum 1980'lerden beri gündemde ve sürüncemede olan bir konu. Kısmetse önümüzdeki 30 yılda bir ara sonuclanacağını tahmin ederim. Aceleye mahal yok nitekim.

Investor dedi ki...

Klişe bir durum.Yıllardır süregelen bir vaka.

En açık örneği milli eğitim eski müdürünün İstiklal Marşımızı okuyamadığı gibi.

Hatta bu ülkenin başbakanı enflasyon ve faiz kavramıyla ilgili tüm iktisat teorilerini bir çırpıda yok eden bir açıklama yapmıştı.

Tek işini hakkıyla yapan Ali Babacan'dır.Bir ara Dışişleri Bakanlığı gibi bir bakanlığı yaptığı süreci katmazsak eğer,ekonomide elinden geleni yapıyor.