3G

3. Jenerasyon imkanları ile önümüzdeki dönemde mobil iletişimde yeni alışkanlıklar edinecek gibi görünüyoruz. Görüntülü telefon umurumda değil, kullanacağımı da sanmıyorum ama ilgimi çekecek pek çok yenilik olacağını düşünüyorum.

Ben bu aralar sabit telefon ve TT ADSL'i hayatımdan çıkarsam mı diye düşünmeye başladım. Cep telefonum varsa ve her yerden Internete rahatlıkla bağlanabileceksem, evde sabit telefona ve TT ADSL'e neden gereksinim duyayım? (Bu iki hizmete ayda 60-75 TL ödüyorum. Müzik, film indirmek gibi adetlerim olmadığı için en hesaplı, limitli ADSL işimi görüyor).

Komünizm nedir    iktisat Nedir  Devlet Üniversiteleri  Eğitim Nedir  Dejavu Nedir  Bilgi Nedir  Wifi Nedir    Teknoloji Nedir

Ancak mobil internet hizmetinin kalitesi konusunda şüphelerim var. Bunu sürekli kullanan okuyucular varsa fikirlerini almak isterim.

1988 yılında iş hayatına atıldığımda telefon, telex ve fax vardı. TV tek kanaldı, özel radyo diye birşey de yoktu. İletişim konusunda kısa sürede büyük bir teknolojik gelişme yaşadık. Artık hiçbirşey bizi şaşırtmıyor ve her yeniliğe "eh çok şükür nihayet bunu yaptılar, ne zamandır bekliyorduk" havasında yaklaşıyoruz. Buna mukabil muazzam bir bilgi bombardımanı ve kirliliği de yaşıyoruz. Neleri ıskalıyoruz bilemiyorum.

11 Yorum Var.:

nurten dedi ki...

Bence cep telefonlarını hayatımıza sokanların amacı pek de iyi niyetli değil değişik kampanyalarla insanımızın gözünü boyayıp güya onları düşünüyormuş gibi gösteriyorlar tabi bizde buna düşüyoruz ve artık sabit hatları kapatalım cep telefonları yetiyor gibi düşünüyoruz ama korkarım ki olağanüstü bir dönemde şebekeyi çökertirlerse sap gibi ortada kalırız
Sabit hatları da kapattık hadi bakalım napcaz

Alper Mizrak dedi ki...

3G bisiklet
ADSL araba

Ikisinin de kullanim alanlari farkli oluyor. Ama derseniz ki isyeriniz evinize cok yakin bisiklet mesafesinde arabasiz da yasanir ADSLsiz de...
Alper

ramazan dedi ki...

dün ben de sizin gibi aynı şeyi düşündüm."limitsiz indirimli adsl 45 tl+hiç kullanmadığım sabit telefon 15 tl=60 tl,eğer 40-50 tl ye problemsiz sınırsız 3G vereceklerse neden geçmeyeyim.üstelik taşınabilirliği var"
diye düşündüm.ama bir de araştırayım,diyordum.
aynı düşüncedeyiz.
sevgiler.

haluk dedi ki...

Turkcell 4gb kotalı internet 39 tl. TurkTelekom da ise aynı tarife 29 tl. Ayrıca turktelekom a en az 10 tl telefon ucretı odemek gerek (hıc konusmadığım halde hıc 10 tl odeyemedım hep daha fazla geliyor) Hızlar ıse teorık olarak ttnet 8mbps 3g ise genelde 7.2 mbps. Bu durumda ikiside aynı kapıya çıkıyor ama 3g'nın mekandan bağımsız olması kesinlikle çok isimize yarayacaktır.

ramazan dedi ki...

haluk bey,açıklamalarınız için teşekkür ederim.

şekerim dedi ki...

blog yazarlarına..
bi Güven Sak kadar olamadınız. sizlerden ricam, bide yemek tarifi yapmanız. oturtmanın patlıcanlısı mı yoksam; patatolusu mu makbuldur?

Yavuz Karaburun dedi ki...

bence sistemin iyice yerleşmesi için birkaç ay beklenmeli.
hemen 3g'ye abone olacak olanlar sadece teste katılmış oluyor gibi geliyor bana açıkçası ve henüz güvenemiyorum.

bir yandan sistem oturur, diğer yandan rekabet kızışır, adsli kapattırıp 3g'ye geçenler çoğaldıkça ttnet de daha cazip ve kaliteli işler yapmaya başlayacaktır.

göreceğiz

alp hamzagil dedi ki...

Email ve surf için 3g tamamen yeterli.
Ben sürekli download yapıyorum ve VOIP kullanıyorum, o yüzden TTNET vazgeçilmezim. Onun aksine 3g hemen hemen bana hiçbir ek katkı sağlamadı.
DIKKAT: Doğru okuduysam TCELL'de kotanın içinde UPLOAD HIZI DA hesaplanıyor. Yani 1 gb sadece download ettiğiniz datadan değil download + upload datasının toplamından hesaplanıyormuş. Ben kontrol etmedim, kullanacaksanız ama bunu KESIN öğrenin. Çok önemli. Doğru ise az cinlik değil valla.

Santiago dedi ki...

Hız, Kalite ve ileride kızışacak kampanyalar yuzunden su an için beklemenizi öneririm..
39 Tl'lik vınn modem hediyeli kampanyanın ilk 3 ayı 19 Tl sonraki aylar ise 39 Tl fakat 24 ay taahhut istiyorlar..
12 ay sonra 29 Tl'ye hatta daha sonra 19 Tl'ye dusururlerse bu kampanyadan alım yapan Turkcell musterileri 39 Tl ödemeye devam edecekler..
Birde Alp Beyin dediği çok önemli Eger upload ve Download'ı butun olarak dahil ediyorlarsa 4 Gb'yi her zaman gecmeniz olasılık dahilinde..
Bu sebeple gelecek faturalara dikkat etmek gerekir.Turkcell 70 Tl'lik sınırsız pakete 190 Tl fatura gondererek bu konuda gayet basarılı oldugunu ispatlamış bir firma..Neden bu Fatura boyle deyince de pardon yanlışlık olmus bi sonraki ay faturanızdan duselim diyorlardı en son..
Sonra aynen bu şekilde adamlara bedava kredi kullandırırsınız benden soylemesi ;)

Unknown dedi ki...

ttnet 3g ıle bence daha cok sevılcek bu kampanya muthıs yahu nerde olursam oluyım goruntulu konusma yapıyosun

Unknown dedi ki...

aveadan 3g uygulamasını alıcam çünkü ttnet abonesi olarak ttnet wifi hizmeti alacağım...