Beylerbeyi Tarihi Balikcisi

Pazar sabahi Istanbul'da hava oldukca ruzgarli idi. Bir arkadas beni Beylerbeyi Tarihi Balikcisina kahvaltiya goturdu. Mekan denize sifir, dalgalar neredeyse tabaginiza gelecek, ruzgar yuzunuze carpiyor. Turkiye'deki bu son deneyimim en iyi deneyimim oldu. Acik bufe kahvalti sadece 15 TL idi ama her kurusuna degerdi. Turkiye'de gecirdigim bir ay boyunca neden vakt-i zamaninda dunyanin obur tarafina kacma ihtiyaci hissettigimi hatirladim, bogazda gecirdigim zamanda ise neden herseye ragmen Turkiye'de yasamanin guzel oldugunu.

Neyse. Piyasalarin ne zaman tekrar gerilemeye baslayacagini merak eden okurlarimizi merakta birakmayalim. Merkez Bankasi faizleri indirmeyi birakana kadar borsa dusmez. Adamin gozu kara, enflasyon umurumda degil diyor. Keske 2 sene once 2008 icin yuzde 3 enflasyon tahmini yaparken de simdiki gibi faizleri indirseydi. Biz de kagitlarimizi 55 binden degil 100 binden satardik.

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

Cumartesi aksami ise arkadaslar beni Istiklal caddesi uzerindeki Misir Apartimaninin en ust katinda yer alan ve 360 derece manzarasi olan 360 isimli bir mekana goturduler. Servis her kici kalkmis ya da kalkmamis olan isletmelerde oldugu gibi berbatti ama manzara icin idare ettik. Bu arada Istanbul'da ne kadar cok yabanci yasamaya baslamis. Neyse mekandaki en ucuz sey 10 TL'lik bira idi, ben 12 TL'ye ufak Efes Dark ictim.

Istanbulda yedigim en lezzetli sey ise caddenin girisinde sol tarafta Haci Bey'in yaninda yer alan Bursa kebapcisi idi. Bence Istanbul'un en iyi restoranlari arasinda yer alabilecek bir yer. Cok pis ve salas olan bu yerde de Amerika standardlarinda servis yoktu ama boyle guzel Iskender'i de baska yerde yapamiyorlar yahu. Fiyati 11 TL. Burayi da arkadaslara ben ogretmis oldum.

Acaba bloga bu yazi gibi yazilar yazacak (pazar gunleri mesela) bir yazar mi alsak?

2 Yorum Var.:

MCO dedi ki...

:):) istiklale gidip te kızılkayalardan ıslak hamburger yememek olur mu:) Hele ki gece çakır keyif eve dönerken o lezzeti hiç bi yerde bulamazsın:)

rddk dedi ki...

http://agzimintadi.blogspot.com/

http://www.yesek.com/

http://turkiyevedunyadanlezzetler.blogspot.com/

http://www.kucukgurme.com/

adreslerinden bolca faydalanabilirsiniz...