Koca Koca adamlar hafta sonu ne yapar?


Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün karşılama törenine değindi. Ergün, “Bana sorarsanız bugünkü gibi karşılama törenlerinin olması bana doğru gelen bir şey değil. Bütün kamu görevlileri* bir bakan geldiğinde valilik önünde sıraya geçmiş olması, polis mangasının törenle selamlaması bence çok uygun bir görüntü değil” diyerek, şöyle devam etti:
“Ama bu yerleşik bir durum. Sayın valimiz bir bakanın ilk defa gelmesi nedeniyle uygun olacağını ifade ettiler. Bir dahaki gelişlerde asla böyle birşey olmayacak. Ben her gittiğim yerde valilerle konuşuyorum. Böyle karşılamanın uygun düşmeyeceğini söylüyorum. Vali ve bir kaç arkadaşın karşılaması uygun. Türkiye’nin imajına da çok katkı sağlar. Bizim imajımızın törensellikten çıkması lazım. Türkiye gelişmesi hızlı bir ülke. İnşallah bu adetler de hızlı bir şekilde değişir.”


Tutumluluk  Inovasyon örnekleri  Türev Konu Anlatımı  EFT Nedir  Olasılık nedir    Ekonomi Nedir  Hisse Yorumları  Bilinçli Tüketici


* Tatil günü olmasına rağmen Kocaeli Valiliği’ne yaptığı ilk ziyaret sırasında Vali Gökhan Sözer ile Vali Muavinleri’nin yanı sıra Rektör, Belediye Başkan Vekili, daire müdürleri ile il protokolu yaklaşık 150 kişilik karşılama kuyruğu oluşturdu. Karşılamada ayrıca polislerin oluşturduğu tören mangası da hazır bulunduruldu.

2 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Cok sukur bu sacma aliskanliktan husursuzluk duyan biri olmus. Ne kadar gereksiz, ne kadar kucuk dusurucu ne kadar kompleks kokan ve de ne kadar eski kafali bir yaklasim. Bakan gitmisse gitmis. Kiminle isi varsa, onlar karsilar (veya hatta karsilamaz bile) ve onlarla toplanir olur biter. Bizim toplum ne zaman komplekslerinden arinacak?

Unknown dedi ki...

ne yazik ki sadece kompleks ile aciklanabilecek bir durum degil.
isin ucunda maas ve gorev korkusu var.
simdi bu memurlardean biri gitmese, hemen arkasindan muhakif diye soylenti cikartirlar.
zaten bakan degistigi icin herkes heyecanli ve tedirgin.
bu burakratlar kısa zamandan yeni bakani da egitir ve bu tip karsilamalarin normal olduğuna ikna ederler.
sorun, kamu yonetiminde liyakatin degil, yandasligin hakim olmasi.
kamu idaresinde reforma gidilmeden bu goruntuler de devam eder.