Birinci Ceyrek GSYH Buyume Rakamlari

Evet, tahmin edeceginiz uzere birinci ceyrek gsyh buyume rakamlarina (daha dogrusu resesyona) yonelik geleneksel tahmin yarismamizi baslatiyorum. Yanlis tahmin edenler her zaman oldugu gibi TEGV'e (veya kendi istedikleri bir kuruma) 10 YTL bagis yapip bana email ile makbuzu yollayacaklar. Yarisma sonuclarini ilk aciklanan rakamlari baz alarak degerlendirecegiz. Kendine guvenen ciksin ortaya, guvenmeyen sonradan cikip yanlis tahmin yapanlari elestirmesin. Sorumuz su:

Nükleer Nedir    Yatırım Fonları    Taksi Şöförü   VOB nedir?  IMF Nedir   Borsa Tüyoları  Borsa Nedir  Zaman Nedir  Pi Sayısı Nedir

Ilk ceyrekte Turkiye ekonomisi (GSYH) bir onceki senenin ayni ceyregine kiyasla yuzde kac KUCULMUSTUR?

A. %8 veya daha az
B. %8.01 - %10.00
C. %10.01 - %12.00
D. %12.01 - %14.00
E. %14'den daha fazla

Bol sanslar.

6 Yorum Var.:

syzer dedi ki...

c şıkkı %10-12.

ekoturka dedi ki...

(d) yüzde 12-14

SEİL dedi ki...

Ekonomix dikkat cektiği nokta tüketim tüketimide tüketiciler yapacağından dolayı bence bu krizde atlatılması gereken tek kriz fobisi kriz fobisinin direncinin kırılma noktasında borsalar bence cok önemli bu konuda ekonomix katılmıyorum. Şu anda krizden cıkılacaksa bu düşen borsalarla değil çıkan ve yükselişe geçen borsalarla olur.

Gecmiş verilere bakmanın manasız olacağından büyüme verisi tahmininde bulunmayacağım

Şu an borsalar belki fiyatlama olarak yüksek olabilir ama güven endeksi acısından tüketim kanadına pozitif etki yapmaktadır.

Bence oynanan oyun gayet mantıklı ve dogru duruş sergilemekte

ahmet dedi ki...

a şıkkı 8 ve daha iyi.

ahmet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
deukrat dedi ki...

%yüzde 10 12 arası demedi demeyin...