Enflasyon Ne Olacak?

Bu siralar en gozde ekonomi geyiklerinden bir tanesi de "Merkez Bankasi da faizleri cok dusurdu" geyigi. Biz 10 puanlik uzman sorumuzu soralim, cevabini iki gun icerisinde veririz. Sorumuz su:

Onumuzdeki 3 yil boyunca ortalama enflasyon orani ne olacak?

A. Yuzde 4'un altinda
B. Yuzde 4-5 arasinda
C. Yuzde 5-6 arasinda
D. Yuzde 6-8 arasinda
E. Yuzde 8'den daha yuksek

Sorunun cevabini bilemeyenler birsey kaybetmeyecek, aksine yeni bir sey ogrenerek kazancli cikacaklardir.

Tutumluluk  Inovasyon örnekleri  Türev Konu Anlatımı  EFT Nedir  Olasılık nedir    Ekonomi Nedir  Hisse Yorumları  Bilinçli Tüketici

6 Yorum Var.:

merlin dedi ki...

herhalde 5-6 arasi cikar. gerci 4 un altinda ciksa ne olacak ki. simdi 1988 deki ekmegin, piknik domatesin vs. fiyatlarini bulsak bunlari senelik enflasyon rakamlariyla carpa carpa bugune gelsek, bugunku fiyatlarini mi bulacagiz sanki. bence en az 5 kat dusuk cikar 20 yilda.

bunlardan herhangi birinin 20 yil onceki fiyatini hatirlayan varsa ben senelik enflasyon oranlariyla carpar sonucunu da buraya yazarim.

tekeli71 dedi ki...

E ŞIKKI.

Unknown dedi ki...

her ne kadar enflasyon son aylarda hızla düşsede ekonomik krizi engellemek için alınacak tedbirler 2010 da ekonomik canlanma beklentisi ile coşacak olan piyasalar 3 yıl içinde enflasyon oranını 5-6 aralığında tutacak sanıyorum. Ulan bi kehanet yapıp 10 -12 diyeceğim ama rezil olmak var işin içinde. Aslında hükümet hiçbir şey yapmasa 0-2 aralığına düşer diyorum.

Kadir dedi ki...

Doğmamış çocuga donu biçelim, E şıkkı diyelim.

syzer dedi ki...

d şıkkı6-8 arası

Blog Sahibi dedi ki...

Bono piyasalari enflasyonun onumuzdeki 3 sene icerisinde ortalama yuzde 4'un altinda olacagini soyluyor.

Nereden biliyoruz bunu? Subat 2012 vadeli enflasyona endeksli bononun faizi (reel faiz bu) %9, Mart 2012 vadeli normal bononun faizi %12.8 (nominal faiz bu) civarindaydi en son baktigimda. Ikisinin arasindaki fark size Mart 2012'ye kadar beklenen ortalama enflasyonun SADECE %3.8 oldugunu soyluyor.

Rakamlara inanmiyorsaniz ve enflasyon daha yuksek cikacak diyorsaniz enflasyona endeksli bono almaniz daha mantikli.