Filistin, Erdogan Davos

Pesin pesin soyliyeyim…
Amacim ne Arapcilik, Turkculuk yapmak,
ne de etraflica antisemitizm, siyonizm konularina dokunmak.
Sadece bir durum degerlendirmesi yapmak ve hakkaniyetli bir durus sergilemek istiyorum.

Komünizm nedir    iktisat Nedir  Devlet Üniversiteleri  Eğitim Nedir  Dejavu Nedir  Bilgi Nedir  Wifi Nedir    Teknoloji Nedir

‘Davos’un fethi’ oncesi genel durum ve sonrasindaki manzara isiginda,
siyaseti Erdogan ve hukumetine, diplomasiyi ‘monser’lere birakarak,
acikca sahsi durusum sudur ki;
Ben Araplar’in (Hamas da dahil) Filistin davasinda (oyle bir davanin varligi da tartisilir) yanlarinda degilim.
Ama siddetle ve tum benligimle, Israil’in (Filistin de dahil olmak uzere) Ortadogu politika ve eylemlerinin karsisindayim.
Ayrica on yil once de, bugun de ayni dusundugumu belirtmek isterim.
Ister fikr-i sabit deyin, ister on yillik isabet..

Haksiz miyim?

Not: Lutfen buna cevap vermeden once, her kelimesini tartarak koydugum ifadeleri tekrar gozden gecirin ve bana ait olmayan sozu agzima koymayin.

4 Yorum Var.:

neqx dedi ki...

Araplarin Filistin davasinda yanlarinda olmamak icin hakli miyim sorusuna; Araplar bile Filistin konusunda anlasamiyorlarken, hatta Filistin kendi icinde bolunmusken sen yanlarinda olsan, Turkiye yanlarinda olsa ne olur?

hakan dedi ki...

Yazar önemli bir noktaya parmak basmış. Bir keresinde bir arkadaşla Amerika'nın Irak'ı işgeli ve oradaki icraatları meselesini konuşurken şöyle demişti: "Ne yani Saddam gibi bir adamın yanında mı olacağız, tabii ki Amerika'yı desteklememiz lazım".

Bu söylem şöyle sakat bir mantığa dayanıyor. Bir meselede illa ki bir tarafı desteklemek zorundasın!
Neden öyle olsun ki. Ben hem Saddam'ı sevmem ve desteklemem hem de Amerika'nın bölgedeki yanlışlarını zulumlerini dile getiririm. Taraf tutmak zorunda değilim.

İsrail meselesinde de hem Hamas'ın hem de İsrail'in hataları var. İsrail'i eleştirmek Hamas'ın her yaptığını onaylamak manasına gelmiyor.

Fakat sonuçta İsrail ciddi bir devlet olduğunu iddia ettiği için yaptığı işlerin meşru olması konusunda çok daha büyük sorumluluk sahibi olması ve hesap vermesi gerekir.

Dane dedi ki...

Ise politik cerceveden bakinca Araplar, Yahudiler, Siyonizm hepsi birbirine giriyor.Bence birey olarak daha basit bir degerlendirmeye ihtiyacimiz var: Zalim kim mazlum kim?
Bence ondan sonra bir tarafa destek sempati ya da tam tersini sergileyebiliriz.
Kisisel olarak Israil zulmun alasini yapiyor ve Araplar da bu zulmun devam etmesi icin ellerinden geleni yapiyorlar.

kaan dedi ki...

0ndan taraf değilim, bundan taraf değilim.Oh ne ne güzel.Bi doğrucu sizsiniz değil mi!?Benim tarafım Hamas.Evet şimdi gerici ve şeriatçı mı oluyorum?O zaman sizin ilericiliğinizde sorun var.