Mars'a Insan Gondermenin Yolu Aciliyor

Turkish Economy blogunda Mars'a insan gondermemizi kolaylastiracak iki bulusa dikkatinizi cekiyorum, inovasyon nedir konusuna guzel bir ornek olmus. Benim anlamadigim ota bota milyarlarca dolar harcayan devletimizin neden MIT'deki arastirmacilar gibi adamlari Turkiye'ye getirmedigidir. Issizlik sigortasindaki paralardan bana 1-2 milyar dolar versinler, gorun bakin Turkiye'nin teknolojik seviyesini nasil ziplatiyorum.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Not: Hala kucuk devleti savunuyorum ama olacak gibi degil, yakinda o parayi da birilerine peskes cekecekler, bari goreceli olarak daha faydali bir ise harcansin (bu arada benim de cebim dolsun degil mi!!)

4 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

Sayın Ekonomix,

Türkiye AKP hükümeti döneminde uzayla ilgili araştırmalara hız vermişti, bilginize aşağıdaki yazılarımı sunarım. Buralara harcanacak paraların ağız sulandırdığını ben de kabul etmekle birlikte ülkenin teknolojik atılımı için bu tür girişimlerin şart olduğunu da eklemek isterim.

Astronot Kemal
Uzay Müfredatı
Hilalin Ucu
Hava Metrosu

Blog Sahibi dedi ki...

Fethi Bey,

Eski yazilarinizi okuyunca istahimiz kabardi yine. Gelin sizi de Ekonomi Turk'e katalim, istediginiz zaman bir iki satir yazarsiniz.

Alper Mizrak dedi ki...

Sayin Ekonomix,

Gercekten sizi tebrik etmek gerekiyor, ve tabi ki bu siralar EkonomiTurk'e yazi yazan arkadaslari da. Rekabet gercekten blogun kalitesini artirdi, zevkle okunan yazilar cogaldi.

Bir de Fethi Bey'i transfer edebilirseniz bu takim sampiyonluga oynar...

Saygilar ve tesekkurler,
Alper Mizrak

Unknown dedi ki...

Merhaba Ekonomix,

Benim kadronuza uyacağıma inanıyorsanız memnuniyet duyarım, konseptinizi bozmamak için pek yazacağımı zannetmiyorum ama makul adamlar arasında olmak güzel olur.

Selamlar.

FST