Adana'da En Guzel Kebap Nerede Yenir?

Adana'da en guzel kebap nerede yenir, kebap yerine sushi yiyenlerin basina ne gelir sorusuna bu yazida cevap verecegiz.

Izlenimler'den Fethi beyi gaza getirip yazarlarimiz arasina kattik diye sevinirken kendisini cok fazla gaza getirdigimizi farkettim. Birakin bizim blogda ufak ufak yazmayi kendi blogunda yeniden yazmaya baslamis. Boylesi daha iyi olmus. Ben de bugun onun yazdigi stildeki konulardan birine egilmek istiyorum.

Gecen hafta da belirttigim gibi New York'ta gittigimiz lokantada bize tavuk etinden yapilmis Adana kebap satmaya calistilar ama biz kul yutmayiz. Birincisi Adana ne tavuktan yapilir ne de danadan. Adana koyun etiyle koyunun kuyruk yagindan yapilir, hatta kuyruk yaginin orani da %15 gibi kalp damarlarini tikayan cinsten astronomik bir rakamdir. Yaninda pisen etin yagiyla yaglanmis pide ekmek ile yenir; taze yapilmis ezme, sogan salatasi, maydanoz ile takviye edilir ve salgam suyu ile mideye indirilir.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Adana disinda dogru durust Adana kebap yapan bir yere rastlamadim, bir keresinde Ankara'da Merkez bankasindan arkadaslar 01 Huseyin Usta (veya onun gibi biseydi iste) diye bir yere goturduler, orada guzel bir Adana yemistim. Istanbul'da veya New York'ta Adana Kebabi pilavla bilmem neyle onunuze cikariyorlar ki yemeyi bir yana birakin Adana Kulturune aykiri bir durum bu. (Guzel bir Adana kebap yapan yer bulsam yaninda raki da icerim, salgam da!)

Bize raki icmeyi ogretmeye calisan arkadaslara biz de boylece Adana nasil ve nerede yenir dersini vermis oluyoruz. Bu dersi almasi gerekenlerin basinda da megersem Sertap Erener geliyormus. Sertap Adana yiyecek bir sey bulamamis, gitmis nereden bulmussa Sushi yemis, sonra da zehirlenmis. E benim salak kizim, Adana birak Sushi'yi ne doner yenir ne de eski tekerlemenin soyledigi gibi (ey edip AdanadA pide ye) pide yenir. Simdi de kalkmis milleti uyariyor. Aboooooo!

Adanali kardaşım iyi yapmis, Sertap Erener'e iyi bir ders vermis. Nasil bir Japonun yaptigi araba ile bir Cinlinin yaptigi arab ayni degilse, bir Japonun yaptigi sushi ile bir Cinlinin yaptigi sushi de ayni olmaz. Herkesin becerisi farkli, insanlardan becerili olduklari konulardan hizmet alirsaniz, basiniz da karniniz da daha az agrir.

Not: Coktandir Adana'ya yolum dusmuyor, en iyi kebap simdilerde nerede yapiliyor, Adanali okuyucularimiz cevaplasin. Sertap da ogrenmis olur!!!

1 Yorum Var.:

Göktuğ dedi ki...

çok güzel yazmışsın dostum eline sağlık...
sorunada cevap vereyim adanada en güzel kebap seyyarlarda veya salaş mekanlarda dürüm olarak yenir ... ama eğer rakı içmelik daha üst sınıf bir yer soruyorsan hasan kolcuoğlunu öneririm .(noktalama,büyük-küçük harf, da nın yazımı gibi kurallara uymamış olmam umarım problem olmaz)