Gurcistan Nerededir? Otel Tavsiyeleri

Milleti galeyana getirecek bir yazi daha yazayim ama onceden de uyarayim dedim. Gurcistan neye guvenerek kendini Ruslarin onune boyle atti anlamis degilim. Turkiye'de arada boyle gaza gelerek "kirmizi cizgi" vs. soylemleri altinda savasa girmeyi aklindan geciriyor ama sonunda mantik galip gelip savasa girmiyor. Gurcistan baskaninda pek mantik yok galiba.

Dis politikada dengeler onemlidir. Ulkeniz ve ittifaklariniz ne kadar guclu ise dis politikada da o kadar guclusunuzdur. Bazen her seyi dogru yapsaniz bile kaybedebilirsiniz. Gurcistan yanlis bir adim atarak muhtemelen Ruslarin tuzagina dustu. Bundan sonra ne olacak peki? Gorunen o ki Ruslar yakinda Tiflis'i ellerine gecirerek Rus yanlisi yeni bir hukumet kuracak. Amerika ve Avrupa da bu konuda pek bir sey yapabilecek durumda degil.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir


Ruslarin yukselisi devam ediyor. Bu yukselisin durmasi icin petrol ve hammadde fiyatlarinin gerilemesi gerekiyor ancak uzun vadeli trende bakarsak bunun gerceklesmesinin soz konusu oldugunu zannetmiyorum. Zaten Amerikan hukumeti petrol fiyatlarinin seyrini piyasalara birakmis durumda. Normalde piyasalara mudahale etmemek gerekir ama Amerika en buyuk petrol tuketicisi olarak petrol fiyatlarini dusurebilecek guce sahip. Neyse konu dagiliyor, bu konuya baska bir zaman girerim.

Neticede Gurculer yanlis bir adim attilar ve bu isten Ruslar karli cikti. Olan budur. Sonucu ne Amerika ne Avrupa ne de Turkiye degistirebilir.

0 Yorum Var.: