Hakim ve manken

22 Şubat tarihli Vatan gazetesinde yer alan habere göre, evinden para ve mücevherleri çalınan manken Nigar Talibova’ya dava duruşmasında hakim Ahmet Korkusuz “Bu parayı nasıl kazandın? Ben 25 yıllık hakimim. Hayatımda görmedim” demiş. Nerden bakarsanız bakın sinir bozucu bir durum. Davacı olarak bulunduğunuz mahkemede hakim hırsızı değil, sizi sorguluyor. Bununla da yetinmeyip kendisinin sizden daha fazla para kazanması gerektiğini ima ediyor. Aslında, Talibova’nın Hakimden fazla para kazanması için bir sürü sebep var.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Öncelikle, Talibova hakimden daha güzel. Bilimsel çalışmalar güzellerin daha fazla kazandığını gösteriyor. İkincisi, mankenlik çok kısa süre yapılabilen bir meslek. Halbuki hakim 25 seneyi devirmiş olmasına rağmen hala hakimlik yapabiliyor.Üçüncüsü, hakim devletin güvenli kanatları altında. Ömür boyu iş garantisi var. Talibova ise risk alıyor. Yarın işsiz kalmaması için hiçbir sebep yok. Dördüncüsü, Talibova’nın hizmetlerine tüm dünyadan talep var. Hakimin hükmü ise Kapıkule’ye kadar.Listeyi uzatmak mümkün ama devam etmek istemiyorum. Aslında bu konuyu yazmak da istemiyordum ama Türkiye’de bazı insanlar, nedendir bilinmez, kendilerini her konuda ‘diğerlerinden’ daha fazla hakları olduğuna ikna etmiş durumdalar. Birinin onlara bunun sadece kendi kuruntuları olduğunu anlatması gerekiyor.

11 Yorum Var.:

Ergun / ADANA dedi ki...

Ergun / ADANA
Talibova'nın 2 cümle söyleme hakkı doğmuş hakim'e ama söylememiş sanırım. Ben Talibova'nın yerinde olsam, tek cümle söylerdim şişman Hakim'e yeterdi;
"Piyasa bu, arz/talep meselesi, Hakim bey, piyasada göbeğe ne zaman rağbet olursa o zaman sizde kazanırsınız..."

Adsız dedi ki...

Hukukcular piyasa ekonomisine bu kadar supheyle yaklasmasalardi zaten siyaseten pek cok sorunu yasamiyor olurduk. Piyasa halkin istegi demekse, halkin diger istedigi sey yoneticilerini secmekse, o zaman isteklerden birini sevmeyen digerini de sevmez. Netekim sevmiyorlar zaten!

Mister No dedi ki...

Hakkaten güzelmiş, manken de, yazı da.

Uğur UYGUR dedi ki...

Gerçekten çok doğru bir yorum. Bir hakim, manken ile kazancını karşılaştırabilecek derecede devletin verdiği maaşına güvenebiliyorsa, benim de bir an önce devlet memuru olmam lazım. Demek artık devlet memurları 2 saatlik bir mahkemeye 5000 YTL almaya başladılar. Çok iyi para...

mr. brooks dedi ki...

oyle hakimler var. piyasasi daha yuksekler de var. bazi hakimlerimizin avrupa insan haklari mahkemesinden, cenevreden filan teklifler aldigi gorsel, yazili fisfis basinda uzerinde durulan bir konu. sozkonusu hakimler arasinda gundeme gelme konusunda kiskanclik oldugu soyleniyor. kadin hakimlerimizin bazilari turkan soray gibi prensipli; tecavuz ve bosanma davalarina bakmiyorlar. ayrica "isiyle konusulmak isteyen" bazi kadin hakimlerin, evlendikten sonra kocalari tarafindan adi suclarin davalarina bakmalarina izin verilmiyor. turk mahkemeleri adina yazik bir durum... bu geri kafalilik insanin icini kiyiyor.

ulas dedi ki...

Tamam piyasa mantığında arz talep meselesi Talibova fazla kazanıyor.

Fakat bir ülkede hukuk kalmazsa, neler olur o ülkenin hali sormak isterim. Hakim "kızım ben yıllardır okudum, çalıştım, ben böyle memleketin adaletini, aldığım paraya bak" diyor.

İşin ilginç tarafı herkesin hukuka bindirdiği şu dönemde siz liberaller hukukun üstünlüğünü savunacağız yerde kendi siyasetinize uygun tavır izlemiyorlar diye alabildiğine bindiriyorsunuz.Yazının blogda yer alma zamanlaması takdire şayan...

örnek:
Hakim bey, piyasada göbeğe ne zaman rağbet olursa o zaman sizde kazanırsınız..."

Bir hakim, manken ile kazancını karşılaştırabilecek derecede devletin verdiği maaşına güvenebiliyorsa

oyle hakimler var. piyasasi daha yuksekler de var.

aslında yazıların tamamı rencide edici...

beyler mesleklerinizi yazın nasıl gırgır geçiliyor size güzel bir ders vereyim...

Ergun / ADANA dedi ki...

Ergun / ADANA
Mesleğim Bilişim.. Gırgıra gerek yok, bizim meslek zaten rezalet, saygı, güven yok...Güya yüzyılın mesleği ama ne yazkki beklenen itibarı yok(çoğu meslekte öyle aslında)... Ben yıılarca okudum master yaptım üstüne(Elektronik) ama uyduruk bir manken poposunu sallayarak çok çok daha fazla kazanabiliyor. Bu bir gerçek ve yapacak şeyde yok, bence bu açıdan bakmaya hakkımızda yok, çok normal...Arz ve talep. Eğer farklı düşünen arkadaşımız varsa hiç durmasın, teknoloji gelişti nasılsa, hemen bıçak altına, estetik cerrahiye, tabi yerse.....Poposu güzelse başarır mutlaka...

ekşi iktisat dedi ki...

yalniz olayin bir de su yonu var. hukuk sistemi kamu mali ve hakim de kamu gorevlisi. mahkemeler ozel sirketler olsa ve talibova da aldigi adalet hizmeti karsiliginda hakime bir ucret odese, hakim bugunkunden cok daha iyi kazanirdi. oyle bir sistemde ortalama bir hakim en azindan bir avukattan ya da bir doktordan daha az kazanmazdi. o yuzden bence hakim cok da haksiz degil. ortada bir kamu mallari sorunu var. hukuk sisteminde nasil reform yapilir bilmiyorum. ama onu ozellestirmeyi
cogumuz istemeyecegimize gore, hakim maaslarini da iyilestirecek cozumler uretmemiz sart.

Ergun / ADANA dedi ki...

Ergun / ADANA
Sayın dr jekyll, doğru söylüyorsunuz ama bu sederde, diğer çok değerli işler yapan kamu memurları ne olacak(öğretmen, doktor, polis, asker,...)Ve milletvekilleri. Hatırlarsanız bir ara Sayın İmparator Adana'lı Fatih Terim'inde maaşı konuşulmuştu mecliste, bir etknik adamın aldığı maaş vekil maaşlarının belki 50-100 misli fazla. ee Ne yapacağız o zaman.
Bence: İşine gelen çalışır işine gelen çalışmaz, istediği işi yapar, kimse kimseyi zorlamıyorki... Hürriyet ne güzel şey...

Adsız dedi ki...

BLOGlar YARIŞıyor Kampanyamıza Sizlerde Destek Olun, Sizlerde Blogunuzun Değer Kazanmasını Elde Edin...Bize Destek Vermek ve Destek Almak Çerçevesinde Bir Kampanya İle Karşınızdayız.

Kampanya Dahilindeki Yarışmamız, Blog Yayıncılığını Geliştirmek ve Desteklemek Adına Düşünülmüş Olup, Blog Reklamlarını Basın Yayın Organlarınca Bazı Kurum ve Kuruluşlar Tarafından Reklam Politikasıyla Tanıtıma Sunmak Amaçlanmıştır.Bu Tanıtım İle Blogunuz; Bazı Gazete,Dergi ve Tv Yayını Kuruluşlarınca Sunuma Çıkarılacaktır.

Yarışma Sonucuna Göre, Sitemize Kayıtlı Bulunan Bloglar, Sitemizi Ziyaret Eden Her Kişi Tarafınca Görülüp, Blogunuz Yarışma Listesi Üzerinde Yönlendirme Linki Olarak Listemizde Bulunacaktır.

Yarışmanın Düzenlenmesi Konusundaki Amacımız, Ülkemiz İnsanına ve Uluslar Arası Platformda İnternet Web Paylaşım Ağının Herkesce Kabul Görmüş Yararlarına Bizde Destek Olmak İstedik.Felsefemiz, İyiyi, Güzeli, Doğruyu Bulmak, İnsanlık Aleminde Yardımlaşmak ve Paylaşmaktır...

Düşüncelerimize Binaen Kampanya Dahilinde Başlattığımız Yarışmamız;
5 Mayıs 2008 Tarhinden İtibaren Geçerlilik Kazanmıştır.Yarışmamız Bir Aylık Süreyle 5 Haziran 2008 Tarihinde Sona Erecektir.

Yarışmaya Katılım Kuralları:
• Yarışmaya Katılım Tamamen ÜCRETSİZDİR, Yarışma Sonucuna Göre İlk Üç Listede Yer Alan yani Beğenilen Bloglar Kampanyamız Gereği ÖDÜLLENDİRİLECEKTİR.Ödüller Aşağıda Açıklanmıştır.
• Blogger/BlogSpot, Blogcu, Bloggum, Blog.Com, SosBlog, BlogSayfasi, BlogOsfer,... Gibi Domain Adresi Üzerinde "Blog" Kelimesi Bulunan;Yani Blog Olduğu Belirli Olan Tüm Bloglar Yarışmaya Dahil Edilirler.
• Yarışmaya Katılacak Blogların Spam ve Diğer Zararlı İçerikleri Barındırmaması Gerekir, Şüphesiz ki; Kampanya Dahilindeki Blog Yarışmamız, Uygunusuz İçeriklerle, Sansür Uygulanan Bir Yayın Alanı Değildir.
• Blogumuza Katılım Herhangi Bir Yaş Sınırı Gerektirmez. Blogculuk Yayıncılığını Geliştirmek, İndexlenen İnternet Kaynaklarına Ulaşımları Kolaylaştıracaktır.
• Yarışmaya Katılım Eğer ki; 4 Haziran'a Kadar 100 Blog Yarışmacısına Erişemezse Kampanya Dahilindeki Yarışmamız da İptal Edilecektir.Umuyoruz ki; ToplamKatılım 4 Haziran Tarihine Kadar 100 Katılımcı'dan Fazla Olsun...Sizin Desteklerinizle Bu Olacaktır.
• Yarışmaya Katılım Hit - Oylama Şeklinde Olacağından; Sitemizden Sadece Tek Girişte Kendinize veya Bir Başka Yarışmacı Blogcuya Oy Verebilirsiniz, Oylamalar Bilgisayar IP Yoluyla Yapıldığından Tek Giriş İle Bu Tür Propoganda Hileleri Önlenmeye Çalışılmıştır.

Yarışma Sonucuna Göre ÖDÜLLER;
1. Canon PowerShot A560 Dijital Fotoğraf Makinası
2. 5'li DVD - CD SETİ En Son Çıkan Karma Filmler
3. 3 Adet Temel Bilgisayar Eğitim Kitabı ve PC El Kitabı

Haber 3 Sitesi Üzerinde, 5 Haziran Tarihi'nde Sona Erecek Olan BLOGlar YARIŞıyor Kampanyamızın Sonuçları ve Yarışmaya Katılan Tüm Blog Siteleri Listenecektir.
İstanbul Güne Bakış Gazetesi Yoluyla Derece Yapan Bloglarımızın İçerik ve Tanıtımı, Kampanyamız Hakkında Bilgilendirmeler, Gazete Yayıncılığı Olanağı İle Yayınlanacaktır...
Belkide En Büyük Ödül Bu Olsa Gerek !

HAYDİ Ne Duruyorsunnn ... .. .

Yarışmamıza Katılan Tüm Bloglara Teşekkür Ederiz, Saygılarımızı Sunarız !


YARIŞMAYA KATIL

© Cophright 2008 - BloglarYarisiyor Desing Company
www.bloglaryarisiyor.com.au.tc - info@blogyaris.mc

murat cokgezen dedi ki...

kamu malları eleştirisine yanıt. hakimin hizmetinin kamu malı niteliği var ama kamu malının yarattığı sorun varmı bbence tartışmaya değer. Çünkü sorun olsaydı hakim açığımız olurdu. halbuki devlet sınavla hakim alıyor. yani arz fazlası mevcut. dolayısıyla hakim bence hakkettiğini alıyor.
Doktorun hakimden fazla kazanmasının sebebi ise farklı