Orhan Karaca Kimdir, Objektif midir?

Orhan Karaca blogunda iyi yazilar cikarmaya basladi. Gerci kendisine Amerika'daki resesyon ihtimali konusunda katilmasamda en azindan olaya objektif yaklasmasi, verilere bakarak hareket etmesi takdir edilecek bir durum. Ozellikle Turkiye'deki ekonomi (ekonomi nedir?) kose yazarlarinin cogunun iskembeden salladigi bir ortamda. Ben de son aylarda iskembeden bayagi bir yazi yazdim. Ama birincisi ben bu isi para icin yapmiyorum, ikincisi benim iskembe Turkiye'nin kelli felli ekonomistlerden daha isabetli salliyor, ucuncusu insanlari enayi yerine koymuyorum.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Neyse konumuzdan sapmayalim. Orhan Karaca yeni aciklanan milli gelirdeki metodoloji degisikliklerini incelemis. Cok da guzel incelemis. Diger tembel ekonomistler bu yaziyi okuyarak bayagi bir zaman tasarrufu elde edebilirler. Tam bu yaziya link verecekken birden Hurriyet'te su haberi gordum:

Ekonomist yazarı Orhan Karaca, bugün açıklanan kapasite kullanım oranlarını yorumladı.

Evet, Orhan Karaca Hurriyet'in de dikkatini cekmis. Umariz Orhan Karaca Dogan Medya grubunda yer alan dandik gazete yazarlarindan bir tanesini yerinden eder de, biz de dogru durust bir yazari okuma firsatina kavusuruz.

1 Yorum Var.:

Serhad dedi ki...

Gercektende Orhan Karaca verilere dayalı, ozledigimiz yazılar ayzıyor. Tugrul Bey vardı eskiden, sanırım onun yoklugunda verilerle konusan en iyi yazar(biraz iddialı oldu galiba :) )