Incentives matter ne demektir?

Hani "tas attik da kolumuz mu yoruldu?" diye bir laf vardir ya, ne zahmeti canim ne onemi var anlaminda kullanilir. Maalesef ben bu blogda cok tas attim, bazen yanlislikla kafa goz yardim, bazen tasi tam gedigine koydum ama cogu zaman attigim tas urkuttugum kurbagaya degmedi.

Sindirella Hikayesi  Tahvil Nedir  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Çernobil Faciası  Türev Konu Anlatımı  Demokrasi Nedir    Yatırım Fonları


Incentives matter. Madem blogun bu kadar okuru var, bir sekilde bunu urettigimiz bagislara yansitmamiz lazim diye dusunuyorum. Bu yuzden su oneriyi getirecegim. Blogumuza reklam verecek sirketleri bulan arkadaslara reklam ucretlerinin %50'sini prim olarak vermeyi taahhut ediyorum. Reklamin ucreti, icerigi, yeri, ve suresi hakkinda bir sinirlama getirmiyorum; pazarliga acigiz. Reklamin bizim payimiza dusen kismini her zamanki gibi TEGV'e bagislayacagiz. Zaten kimligimizi gizli tuttugumuz icin ve vergi vs. gibi yasal duzenlemelerle ugrasmamak icin para kabul etmeme gibi bir prensibimiz var. O yuzden reklam veren firmadan bize odeyecegi ucreti TEGV'e bizim adimiza bagis yapmasini istiyoruz. Reklamci sirketi bulan arkadas ise ucretin diger yarisini sirketten kendisi tahsil edecektir. Ekonomi Turk olarak biz de boylece Turkiye'deki issizlik problemine kucuk de olsa bir cozum bulmus oluyoruz. (Bizi tesvik etmesi icin Issizlik Sigorta Fonundan yardim bekledigimizi de belirteyim, alacagimiz tesvik alti basamaktan asagi olmasin lutfen)

Sizce yukarida tasarladigim mekanizma calisacak ve bagislarda artis olacak mi?

5 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Kesin işe yarar!! Yeni okurlar pardon pazarlamacılar kazanmak babında:)))

Ozge

Özkan D. dedi ki...

TEGV' e gidecek paranın yarısını almak istemez çoğu kişi, umarım bu işten %100 TEGV karlı çıkar !!

Dr.Firma dedi ki...

Ayrıca ortakhedef gibi sanal ortaklık veren siteler var ,siteniz üzerinden alışveriş yapıldığında prim vereceklerini belirtiyorlar .

VolkanS dedi ki...

bence işe yaramaz.

fakat Ekonomix niye bu kadar bu bağış işine takıyor onu anlamadım.

Ekonomitürk'ün misyonu bağış toplamak değilki. Eminim buraya ayırdığınız zamanda para kazansanız olası tüm reklam gelirlerinden bağışlardan daha fazla kazanabilirsiniz. Bunun da yarısını TEGVe bağışlayın türk eğitimi kurtulsun.

Ekonomitürk'ün misyonu Türkiye'deki ekonomi anlayışındaki cehaleti izole etmek filan olmalı.

Eğer bunun için okuyucu bağışı şeklinde bir motivasyona ihtiyaç duyuyorsanız yapalım, diyeceğim ama bankada sıra beklemeyi sevmiyorum :)

Aslan Ozcakir dedi ki...

Merhaba,
Bizim sirket olarak yari amatorce yari profesyonelce yuruttugumuz bir web sitesi var: www.istanbulrestaurants.com her ne kadar okuyucu profiliniz bizim hedef kitlemizle birebir ortusmese de eger makul bir reklam onerisi getirirseniz biz reklam verebiliriz, ve verecegimiz ucretin tamaminin TEGV ye gitmesi bizi ayrica memnun eder, cevabinizi aozcakir@medyanova.com a gondermenizi rica ederim.

Aslan Ozcakir
aozcakir@medyanova.com