"KOÇ Topluluğu kuruluşlarından Tat, GAP Bölgesi’nde sanayi tipi ziraat yapmaya elverişli alanlarda dünya pazarlarında rekabet edebilecek ’domates’ üretimine başladı. Tat Genel Müdürü Güçlü Toker, ilk denemelerini bölgede bulunan Harranova Tesisleri’nde 50 dekar alan üzerinde yaptıklarını belirterek, "Bu yıl 4 bin dekarda 6 bin ton domates üretmeyi planlıyoruz. 2008’de 20 bin dekar, iki yıl içinde de 40 bin dekarlık alanda üretim yaparak bölgede ilave 400 bin ton domates üretmeyi hedefliyoruz" dedi. Toker, Harranova’da 20 çeşit domates üretimi üzerinde çalıştıklarını, üretimin en başarılı olan çeşitler üzerinde yoğunlaşacaklarını belirtti."
Nihayet kafaniz calismaya basladi!!!
Hisse Yorumları Küresel ısınma Karikatürleri Pesimist Nedir? Fraktal Nedir Borsa Nasıl Oynanır inovasyon nedir
Tarim sektoru Turkiye'de "kafasi calisan" kisilerin el attiklari sektorlerden biri degildir. Kafasi calisan, iyi egitim almis cocuklar gidip muhendislik veya ne yaptigi belli olmayan isletme gibi konular uzerinde caba sarfediyorlar, ondan sonra da ya sanayi imalati veya pazarlama konulari uzerine calismaya basliyorlar. Universite sinavinda en yuksek puani alan kisilerden kac tanesi ziraat fakultelerine giriyor, veya mezun olduktan sonra tarim sektorunde calisiyor? Imaji bozuk bir sektor demek ki. Bu alanda yapilacak cok sey var, potansiyel de cok buyuk. Devletin ve politikacilarin elini etegini cekmesi, girisimcilerin ise bu sektore el atmasi Turkiye'de buyuk kapilari acacaktir. Mikroekonomik reform dedigimiz zaman kastettigimiz seylerden bir tanesi de budur. Kafamizi calistirmaya baslayalim.
3 Yorum Var.:
Sn. Ekonomix,
Teessuf ederim. Isletmeci okurlariniz da var burada. Olmadi bu valla. Ustelik babam Ziraat Muhendisiydi de ne oldu? Hem de doktorali. Yillarca devlet memuriyeti yapti. Sermaye olmayinca hicbirsey kolay degil. Bir muddet bizim gezegene doneyim ben bari...
bu tip yazilarinizin artmasini istiyorum.
Cunku bir suredir agirlikli olarak gazetelerde ekonomi uzerine yazilar yazanlarin yanlislari uzerine kurulan yazilar yaziliyor, bunlar gayet iyi ama sanirim hep bunun uzerine gidilmesi blogu biraz yavanlastirdi.
Kisaca ozellikle mikroekonomi uzerine baskalarini elestirmeyen sizlerin kendi ozgun yazilarinizi bekliyorum.
Tesekkurler,
Aslan Ozcakir
Tarımdaki verimlilik artışının ölçekle ne kadar bağlantılı olduğuna ve Türkiye'de yıllar yılı bunun tam tersinin (toprak reformu) gündemde olduğuna dikkatinizi çekerim efendim.
Yorum Gönder