Kuresel Ekonomide Neler Oluyor: Cin Amerika Japoya Hindistan

Deniz Gokce cari acik konusunda yazmayacagim dedikten sonra nihayet dayanamamis ve sonunda yazisini patlatmis. Maalesef bu sefer de benim canim bu konuda yazi yazmak istemiyor, ilk firsatta Cin, Amerika, Japonya, Hindistan konulu yaziyi yazip kuresel ekonomide neler oluyor onlari aciklamaya calisacagim.

EFT Nedir?  Faşizm nedir?  Özel Üniversiteler  Devlet Üniversiteleri  Türk Bilim Adamı

Dunya ekonomisi son dort yilda ortalama %4.9 gibi anormal bir hizda buyuyormus. Yigit Bulut'a sorsaniz buna da bir kulp bulur, "buyuyoruz ama dunyadaki faizler uzaydaki faizlerden (uzayda faizler sifirmis!!) yuksek oldugu icin Yozgat'ta calisan bir isci Omega-X107 gezegenindeki uzayliyi besliyor" seklinde ifadelerle yine show yapamaya baslar herhalde. Kendisi "bu yaziyi herkese gonderin" diye rica etmis, biz de Ekonomi Turk olarak bu ricasini kirmadik ve tum okuyucularimiza bu yaziyi okumasini tavsiye ediyoruz. Bu arada Yunanli Yorgo o kadar igrenc, o kadar serefsiz bir insan ki, ben hayatimda boyle bir asalak daha gormedim. Ote yandan Alman Hans kel, sarisin, yuzu pancar gibi kirmizi, 130 kilo, her tarafinda sivilceler cikmis, ortalikta atlet ve pijamayla dolasan, durmadan gegiren ve gaz cikaran baska bir asalak. Ikisini de tanidigimdan soyluyorum. Son olarak Yigit Bulut Japon Atsuke'yi unutmus, asil sicak paraci o degil miydi yahu? Herhalde Atsuke 2000 yilinda dolari 600 binden bozdurup, 2001 yilindaki krizde 1.5 milyondan geri almak zorunda kaldigi icin atlamis olmali.

6 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Yozgatlı işçi Yunanlı Yorgo'yu besliyormuş. Öyle mi ?
Peki yunan bankası için yazı yazıp ücret alan kimmiş acaba ?

Adsız dedi ki...

Ben de merak ettim;
www.finansonline.com
yanıtı verdi bana !

Adsız dedi ki...

Yozgatlı Hasan'da kendine iyi bir finans danışmanı bulup emekli maaşıyla benzeri piyasalarda para kazansın derim ben!

Global bir serbest piyasa ekonomisi mevcut, dünyanın ucundaki adama paranla niye Türkiye'den fon alıyorsun diye hesap mı sorucaz şimdi! Bu konuyu bence hükümetle görüşsün Yiğit Bulut! Ya da Malezya'ya filan gitsin, orda yabancı sermaye sınırlamaları mevcut! Şimdi devletin yapması gerekenleri gidip elin Yunanı, Alman'ı mı yapacak! Pes vallahi! Aşırı makro bakarsak dünyada genç ve çalışan nüfuslar yaşlı ve emekli nüfusu besleyecektir! ki Alman Hans'ın büyükannesi ve babası da aşırı zor durumda 97 yılından beri! bu homo ecomonus'un tabii bir davranışıdır! Para nerden geliyorsa yatırım oraya yapılır! Yozgatlı Hasan yapamıyorsa bu emekli maaşının güdüklüğünden ve bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısının çokluğundan da olabilir mi acep diye sorasım geldi! Bunun da sebebi herhalde conspiracy theory lerle açıklanamaz!

Özge

Adsız dedi ki...

"AB tanimli borc yuku" yazisi altina yazdigim yorumu buraya da aynen koyma geregi hissettim nedense:)

Konuyla cok da alakalı degil ama dikkatimi cekti, yazıdan satırlar aktarıyrm yorum sizin...
26.03.2007 / Yiğit Bulut / Yorum
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=62872&ForArsiv=1
Türk ekonomisi: Dünya'da eşi olmayan bir 'anomali'
*... Üretmeden tüketiyor ve artan ithalat rakamları yok sayılarak sadece artan ihracat dikkate alınıyorsa,O ülke ekonomisi dünya üzerinde eşi benzer olmayan bir “anomali”dir.(turkiye)
*“faiz ödeyerek onlara da biz bakıyoruz” kavramına değinmek
*Nasıl mı?...bugün Yozgat ilimizdeki "ücretli" Hasan bey, Yunanistan'da yerleşik "emekli" Yorgo'ya bakıyor, Almanya'da oturan emekli Hans'a gelir aktarıyor. Fransa’daki çalışmadan yaşayan Türk hazine bonosu sahibi Paul’e “ben yiyemedim, sen ye” diyor...(Vay be gozlerim yasardi)
*1999-2007 Şubat arasında bu ülkeye giren sıcak para "içeride çalışıp, didinen halkımın" sırtından, cebinden "milyar dolarlar" kazandı.
Bastaki cumlesiyle bitirmek istiyorum...
*... Üretmeden tüketiyor ve artan ithalat rakamları yok sayılarak sadece artan ihracat dikkate alınıyorsa,O ülke ekonomisi dünya üzerinde eşi benzer olmayan bir “anomali”dir.

ya bisey demiycem ama dayanamiyrm, bu adamlar yol gosterici pozisyonda...ya tamam biz de pek bise bilmiyoruz, ogrenme surecindeyiz ama sen benim yasimin 2 katına gelmissin be adam bilimsel gerceklige biraz yaklassana, roman yazar gibi yorum olmazki...sen ulkende 2 senede bir secim yap, zaten o 2 senelerde de koalisyon olsun, siyaset ekonominin tam ortasına otursun, verimliligin yerlerde surunsun, halkın siyasetcinin sunu da alicam bunu da yapacam laflarina kansin, sonucta adamın tasarrufunu iste... sonrada oderken sana ben bakıyorum de...tursu perhiz mi bi soz vardi:)

Perşembe, Nisan 05, 2007 8:38:00 AM

ustelik adam 1 de bunda inat ediyor, sanki Arşimet bagiriyor "“Eureka!”..sahi ciplak mi kosuyor Syracuse’nin caddelerinde :)

Adsız dedi ki...

Bu adam zircahil ama bir suru yerde ekonomi yorumu yazmayi ve enayilerden para kazanmayi iyi beceriyor. Hurriyet'e para verip okuyan, Finansbank'ta hesabi olanlar da bu zircahil adami besliyorlar. N'olacak simdi?
T'Pol

Adsız dedi ki...

Yigit Bulut cok kılıbık bir adammis. Hanimla gorenler soyluyor da, yani karinin bunu bir dovmedigi kalmis. Patron karisini memnun etmek kolay degil tabii, ama niye boyle beceriksiz bir herifin bu noktada oldugunu cok iyi acikliyor zannediyorum.