Bloomberg Macerasi

Salih Neftci Bloomberg'i ziyaret etmis, izlenimlerini anlatiyor. Biz de eklemeler yapalim. Bloomberg'in binasi gercekten son derece modern bir bina. Asansore bindim 6. kata ciktim diyor Salih Neftci, zaten 4. veya 5. katlara cikmasina imkan yok; calisanlarin hepsi once 6. kata (bir cesit okul avlusu gibi) cikiyor, sonra 4. veya 5. kata yuruyen merdivenlerle iniyorlar. Asansorden cikista sag tarafta tuvaletleri gectikten sonra dedigi gibi acik barda yiyecek ve icecekler var; ama bunlar o kadar matah yiyecekler degil. Misir gevregi, patates cipsi, findik, fistik, kurabiye, meyve suyu, sut, kahve, su gibi acligi gecistirecek yiyeceklerden yiyebiliyorsunuz ancak. Bunun amaci calisanlarin ogle yemegine cikmalarini dusuk maliyetle engellemek ve daha uzun calismalarini saglamaktan baska bir sey degil. Arada sirada taze meyve de getiriyorlar ama bunlar hemen kapisiliyor.

Bütçe Nedir    iktisat Nedir    Borsa Yorumları    Kredi Faiz Oranları    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri

Her tarafta Bloomberg terminalleri var, toplanti odalarini dunya sehirlerinin ardindan isimlendirmisler, Istanbul var miydi aralarinda hatirlamiyorum. Merdivenlerden 5. kata inerken sag tarafinizda Bloomberg TV'nin studyolarini gorebilirsiniz. Bos zamanlarinda o studyoyu Charlie Rose'a kiraliyorlar. O yuzden de calisanlar arada sirada Charlie Rose'un konugu olan George Clooney, Angelina Jolie gibi yildizlari yakindan gorebiliyorlar, hatta izdiham yasandigini duydum.

Neftci'nin dedigi gibi cikista "eger yagmur yagiyorsa" konuklara semsiye veriyorlar. Ama semsiyelerin uzerinde essek gibi "Bloomberg" yaziyor ve semsiyeyi actiginiz zaman icerisinde de Bloomberg terminalinin resmi var.

Neftci'nin gozunden kacmis olmali, cikista kimligini biraktigi guvenlik masasinin karsisinda ayrica bedava Bloomberg Markets dergisine de sahip olabilirdi. Ne de olsa insan bedava seyleri seviyor degil mi?

Neftci NY'a giderseniz ve bir yolunu bulursaniz gidin gorun diyor da "bir yolunu nasil bulacaksiniz" ben pek anlayamadim, oyle parayla iceri girilecek bir yer degil; adamlar her turlu guvenlik onlemini almislar. En kolayi boyunlarinda Bloomberg kimligini sallaya sallaya ogle yemegine cikmis bir Bloomberg calisanini bir tenhada yakalamak, bir guzel dovdukten sonra kimligini yuruterek binaya girmek.

Neftci yazacak seyler bulamadigi zaman boyle havadan sudan konulara girmiyor mu bayiliyorum.

Not: Zamaninda Neftci'nin Srikanth Gottipati diye Hintli bir asistani vardi, n'apti acaba?

1 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

ADANA / Ergun
:)))))))))))))))))))))))))
eee ne demişler, "el elden üstündür","hor görme garibi, hor görürler seni" diye.....