Ornek Haber

Bundan bir kac gun once Hurriyet gazetesini hatali! bir haberinden oturu elestirmistik. Bugun hatalarini fazlasiyla telafi edecek bir habere imza atarak tum dunyaya haber nasil yapilir bir kez daha gosterdiler.

"960 bin kişi evlenip işsizler ordusu’na girdi" baslikli haberin bundan daha iyi bir zamanlamasi olamazdi. Eylul ayinda istihdam Amerika'da bile ender gorulen bir oranda, 500 bin kisinin uzerinde artis gostermis. Saymasini bilmeyenler icin soyleyelim, bu bizim milli takimin Brezilya'ya 5 gol atmasi gibi bir sey, yani oyle her gun gerceklesecek bir sey degil. Butun bunlara ragmen Hurriyet boyle acaip bir baslik atma basarisini gostermis. Bravo yani.

Tutumluluk Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları    Nükleer Kirlilik    Nükleer Nedir    Fraktallar

Normalde tarimda istihdam azalmaya devam etmis, tarim disi sektorlerde istihdam 660 bin kisi artmis seklinde genel egilim analizine girerdim ama agzimin tadini kacirdilar bir kere. Ben size daha enteresan bir haber vereyim, 3 milyon kisi emekli olup issizler ordusuna girmis. Turkiye'deki toplam issiz sayisi 2.3 milyon olduguna gore Hurriyet yazarlari bir taraflarindan istatistik uyduruyor gibime geliyor. Allahtan bizim doktoramiz var, dort islem yapmasini biliyoruz, dogruyu egriden ayirabiliyoruz. Peki ya yuksek egitim almamis, ekonomiden (ekonomi nedir?) anlamayan vatandaslarimiz ne yapsin? Adamlarin kafasi corba gibi oluyordur.

Allah kolaylik versin ne diyelim.

2 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

İşsizler ordu mu kuruyormuş, tam anlayamadım. Gerekiyorsa biz de milis yazılalım.

izlenimler

Adsız dedi ki...

Sayın Ev Sahabısı,

Ekonomi denen ilm-i derun okuma yazma bilenlerin dahi anlayamadığı bir sihirdir ki onun kühmüne biz faniler erişemeyiz.

Bizi kınamayınız.