Tutarsizlik Nedir, Ne Demektir?

Bu yazida tutarsizlik nedir (ne demektir) sorusuna bir ornek verecegiz. Bugun ulkemizde Asaf Savas Akat'i elestirme gunu cesitli etkinliklerle kutlaniyor. Biz de corbada bizim de tuzumuz olsun diyerek katkida bulunmak istiyoruz. Konumuz tutarsizlik. Tutarsizlik bir dediginin baska bir dedigini tutmadigi durumlar icin kullanilir, halk arasinda "yanar doner" de denir bu tur kisilere. Sayin Akat bugunku yazisinda soyle bir ifade kullanmis:

"Kamuoyunu yılbaşından önce uyarmıştım. On iki aylık bazda dış ticaret açığının 50 milyar doları ve cari işlemler açığının 30 milyar doları yazın geçeceğini öngörmüştüm. Tahminlerde yanıldığım çok oluyor ama bu kez tutturdum."

Bakiniz Mayis ayinda Savas Akat ekonomide sert bir inis bekliyorum diye tahminde bulunmustu. Ayni Savas Akat ithalata dayali buyumeden ve yuksek faizlerin neden oldugu (nasil oluyorsa ben tam anlayabilmis degilim ama) buyumeden de bahseder. Yani kendi felsefesine gore ithalat artiyorsa ekonomi buyuyordur demektir. Simdi sene basinda ithalat cok artacak diye tahminde bulundum diyor. Sene ortasinda ise ekonomi sert inis yasayacak diye tahminde bulundugunu biz biliyoruz. Yani sene ortasinda yaptigi tahmin ustu kapali olarak ithalatin azalacagini soyluyor.

Iflas Nedir  Borsa Nedir  Hisse Senedi Nedir  Risk Nedir  Libor Nedir  Ikame Etkisi Nedir

Bu benim hafta sonu oynanacak Fener-Besiktas derbisi icin haftabasinda Fener kazanacak, hafta ortasinda ise Besiktas kazanacak diye tahmin yapmam gibi birsey. Mac bitip Fener kazandiktan sonra ise "ben size Fener kazanacak demistim" demekle es anlamli. Belki de adam tutarsiz degil, sadece uyaniktir.

0 Yorum Var.: