Hedging Nedir, Ne Demektir?

Bu yazida hedging nedir, ne demektir sorusunu bir ornekle aciklayacagiz. Galatasaray bugun de tahminlerimiz dogrultusunda bir sonuc aldi ve kendi sahasinda PSV takimina yenildi. Biz ne diyoruz? Turkiye'deki tum takimlarin defansi cok kotu, bu takimlarin gol yememe durumu diye bir sey neredeyse yok. Galatasaray her macinda en azindan 1-2 gol yiyor, Fenerbahce ve Besiktas da oyle. Galatasaray PSV macini seyretmedim, bundan sonra da Turk futbol maclarini seyretmek icin para harcayacagimi dusunmuyorum. Kendi guclerini bilmiyorlar, sahaya yanlis taktikle cikiyorlar, kaybedecekleri kabak gibi ortada olan maclarda yenildikleri zaman saskinliga dusuyorlar. Bugun Galatasaray'in basina gelenler bunlar. Sahaya tek forvetle cikarak dogru bir is yaptilar ancak mac 1-1'e geldikten sonra forvet sayisini 2'e cikarmalari yanlisti. Nitekim, ikinci golu de kontrataktan yemisler. Risklerini azaltacaklarina arttiriyorlar. Netice dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmuslar.

Evdeki bulgur ne mi? Galatasaray maddi kriz icerisinde olan bir kulup. Bu macta berabere kalsa idi grubunda 3. sirada yer alacak ve PSV'nin sadece 3 puan gerisinde yer alacakti. Ayrica berabere kaldigi icin kasasina da para girecekti. Kasasina para girmesini garanti altina almanin diger bir yolu PSV'nin uzerine bugun yazdigim diger yazida belirttigim gibi bahis oynamasi olurdu. Bu durumda macin sonucu ne olursa olsun en azindan maddi olarak karli cikmis olurlardi.

Bütçe Nedir    iktisat Nedir    Borsa Yorumları    Regülasyon Nedir    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri

Simdi grubu ikinci bitirme sanslari hic kalmadi. Ucunculuk sanslari da Bordeaux'a yenilmemelerine bagli. Bu mactan once "kazanmaktan baska caremiz yok" diyerek sahaya ciktilar, oysa beraberlik de iyi sonuc idi. Futbol basit bir oyun, puan hesaplari da matematiksel olarak oldukca basit. Nedense bir turlu dogru stratejiyi uygulayamiyor Galatasaray.

Yarin Besiktas kendi sahasinda Tottenham ile oynuyor, yine soyluyorum beraberlik iyi sonuc. Ayni sey Fenerbahce icin de gecerli.

0 Yorum Var.: