Yeniceriler ve Findikcilar

Yeniceriler ile findik ureticileri arasinda ne fark vardir?

Hurriyet'in haberine gore 80 bin Ordulu findik ureticisi hukumetin findik politikasini protesto etmek amaciyla Ordu-Samsun karayolunu kapatmis. Ben de buradan cagri yapiyorum, tekstilciler Istanbul-Ankara karayolunu, pamukcular Adana-Antep, komurculer Zonguldak-Eregli, Incirciler Aydin-Izmir, Tavukcular Bandirma-Balikesir, Seftaliciler Bursa-Izmit karayollarini kapatsinlar. Ayrica Turkiye'nin en buyuk doviz girdisini saglayan turizmciler de Antalya, Dalaman, Esenboga ve Ataturk havalimanlarini kapatsin. Fenerbahce kulubu de Rustu Saracoglu stadini kapatsin. Bu ne bicim devlet anlayisi yahu, devletin gorevi dara dusen vatandasini koruyup kollamaktir; dara dusen her vatandasa Ziraat ve Halk bankasi kanaliyla sifir faizli geri odemesiz kredi vermeli, destekleme alimi yapmali, liglerden dusmeyi kaldirmali ve her sene en azindan 3 takimin (Fener ilk 3'e giremezse bu rakam 4'e cikarilmali) sampiyon olmasini saglanmalidir. Devletin gorevi takim tutan vatandasini magdur etmemektir.

Tutumluluk Nedir    Nükleer Enerjinin Zararları    Nükleer Kirlilik    Nükleer Nedir    Fraktallar

Memur, isci, emekliyi unuttugumuz zannedilmesin. Oncelikle daha once de yaptigimiz cagriyi bir kez daha yineleyerek asgari ucretin 1 milyon dolara cikarilmasini ve memur ve isci maaslarinin ise 1.5 milyon dolar olarak belirlenmesini istiyoruz. Emekliler bizim buyugumuzdur, onlarin maaslari da 2 milyon dolar olsun. Gerci maaslar yukseltildikten sonra cok onemsemeyiz ama benzinin litresi 25 kurusa dusurulsun.

Bu isteklerimiz gerceklesene kadar meclisin onunde oturma eylemi yapalim, sesimizi duyuralim.
Devletin "findik politikasini" protesto etmislermismis. Milli guvenlik mi ki bu devletin bu konuda bir politikasi olsun. Merak ediyorum acaba Amerikan hukumetinin keciboynuzu, nane ve sarmisak politikasi nedir diye. Findikcilari da suclamamak lazim, bosuna alismis kudurmustan beterdir dememisler.

6 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Hükümette bir inatlaşma var...Benim dediğim olacak ve buna karşı gelenin taleplerini göz ardı ederim mantığı.Kasımpaşalı yaklaşımı.Siyasetçi politika üretirken halkın sorunlarına çözüm bulma gerekliliğini unutuyor. Bu unutkanlık seçim dönemlerinde halkın hatırlatmasıyla noktalanıyor. Birçok örnek yaşandı. Ama bazıları dersini iyi çalışmamış.
V. AYVALI

Adsız dedi ki...

Cahilliğime ve gençliğimi verin, şimdi burada neyi kimi eleştiriyorsunuz? Toplanan kalabalığı mı, onları meydanlara toplayanları mı, bunu haber yapan/yapamayan gazeteleri mi?...
s.akım

Adsız dedi ki...

Iki sey elestiriliyor:
1. Basi her dara dustugunde piyasa mekanizmasinin disina cikarak devlete dilenenler
2. Gecmiste bu tur davranislara taviz vererek bu tur davranislarin aliskanlik halini almasina yol acan politikacilar

Adsız dedi ki...

Bu hükümet faşist politikalar uyguluyor,ABD deki faşizm firmalar tarafından Türkiyedeki ise şahışlar tarafından uygulanır halde.Cüneyd Zapsu'nun dünyanın fındığının %70'ini üreten monopol gücü olan bir ürünü tek lafıyla(kredi yok) ne hale getirdiği ortada,Zapsu'nun her dediğinin doğru köylünün her yaptığınında yanlış olduğu sabit fikri ile olayları degerlendiren IMF şovalyesi liberallere rağmen yola geleceklerinden hiç kuşkum yok.
Tunc K.

Adsız dedi ki...

Merak ediyorum acaba Amerikan hukumetinin keciboynuzu, nane ve sarmisak politikasi nedir diye.

Keciboynuzu nane ve sarmisakta durum nedir bilmem ama bir google yapip size ABD'de misir icin su linki buldum.

ABD'de de mudahale var bu islere (bence ayni sekilde yanlis, o ayri). Sadece devletin para dagittigi insanlar devletle bu derece aleni bicimde papaz olmuyorlar orada, onun icin goze batmiyor. Ha bir de, orada o tarima mudahale isleri 'fakir ciftci' teranesiyle baslayip zaman icinde 'zengin ciftciye para kazandirma' haline geldigi icin cani yananlar sokaga dokulse de ne sokak dolar ne de kimse sempati gosterir.

Adsız dedi ki...

Fındık konusunda cahilane yorumlarınızı okuduğumda dheşete düştüm. Gerçeklerden bihaber, yerinde araştırmadan taraflı yayınlarınızı düzeltmenizi temenni ediyorum.