Yargi

Devletin gorevi serisindeki yazilarimizin ikincisini bugun yazmak zorunda kaliyoruz. Cavit Caglar'a verilen beraat kararinin uzerinde daha iki ay gecmeden yine benzer bir durumla karsi karsiya kaldik. Hurriyet'in haberine gore Halis Toprak da milleti dolandirip yaptigi yanina kar kalanlar kervanina katilmis. Bu durumu gorunce benim Maliye Bakani Unakitan'a bir onerim olacak: adliyeleri ve TBMM'yi kapatalim, nasilsa suc isleyenler cezalandirilmiyor, bosu bosuna yillarca bu davalarla ugrasan hakim ve savcilara, ve onlara destek hizmet sunan onbinlerce memura para vermeyelim. TBMM de kanun falan yapmasin, nasilsa uygulanmiyor, yaptiklari kanunlarin hepsinde bir delik bulunup suclular yirtiyor. Bosu bosuna vergi toplanip milletin parasi carcur edilmesin.

Sindirella Hikayesi  Tahvil Nedir  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Çernobil Faciası  Türev Konu Anlatımı

Serbest piyasa ekonomisinin isleyebilmesinin on kosulu herkesin guvenebilecegi bir hukuki altyapinin olmasidir. Sermaye is gucunun ucuz oldugu gelisen piyasalara niye yeterince yatirim yapmiyor diye merak ediyorsaniz veya niye dunyanin en buyuk ekonomisi (ekonomi nedir?) olan ABD ayni zamanda en fazla yatirimi cekiyor diye merak ediyorsaniz cevabi bu.

Adaletin olmadigi yerde buyume de dusuk olur.

6 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Adi (gariban) suçlu bile yakayı ele verdiği anda "abi bu sondu, tavuk çiftliği kurup namuslu bir yaşam sürecektim" diyerek kanunun suç saydığı eylemi mazur göstermeye çalışıyorsa, büyük madrabazlar neler yapmazlar ki? Hukuku kalkınma önünde engel olarak gören anlayış çok yaygındır. Maalesef bu koronun içinde "laissez-fair"ciler de yerlerini almış bulunmaktadırlar. Sokrates'in "kötü bile olsalar kanunlara itaat ediniz" öğütündeki fazileti Türk liberalleri idarak edememektedirler. Neyse daha uzatmayayım: "Açmam, açamam, söyleyemem ÇÜNKİ DERİNDE".

SAYGILARIMLA,
MURAT AYGEN

Adsız dedi ki...

Hırsız baronlar hırsız politikacıları besleyerek bize 2001 krizini yaşattılar,biz işşiz kaldık,umutsuz kaldık onlara ne oldu,çaldıkları yanlarına kaldı yedi cedlerine yetecek kadar yurt içi ve dışında servet sahibi oldular,biz hırsız politikacıları tekrar seçmedik,yenileri seçtik ama hırsız baronları mahkum edecek adalet sistemimiz bile yok çünkü o zaman da serbest piyasa değil orman kanunlarının sürdüğü piyasa vardı şimdide öyle.
Tunç K.

Adsız dedi ki...

Ben özellikle yargı makamlarının ellerinde bulunan dava dosyalarını zaman aşımına uğratmalarına şaşıyorum...

Filancanın yolsuzluğu veya hortumculuğu nedeni ile fi tarihinde açılan kamu davasının, bizzat yargı organları tarafından sürüncemede bırakılarak, zaman aşımı nedeni ile rafa kaldırması ve o suçun hiç işlenmemiş gibi muamele görmesi şaşırtmıyor mu sizleri ?

Ne acı..Türkiye sizce de hukuk devleti mi ?

Baklava çalan çocuğa yargı işliyor..Trilyon çalanların dosyaları zaman aşımına uğruyor..

V. AYVALI

Adsız dedi ki...

İşin aptalca yanı pek çok yetkili örneğin devletin ödemesi gereken cezayı geciktirerek veya hazineye usulsuz para aktararak devlete hizmet etmiş olduğunu sanıyor.Bundan doğan pekçok mağduriyet var.Halbuki hukuk devletini zedeleyerek devlete zarar veriyorlar

Adsız dedi ki...

Size söylemiştim bu ülkenin hukuk devleti olması konusunda daha çok yol alması gerektiğini...Bir kere yargı mensuplarının buna inanması lazım. Görevlerini iyi bilip statülerine göre rollerini iyi oynamaları lazım. Korkmadan cesurca. Yüce Türk Milleti Adına..Bunu yapan faziletli insanlar sayğı ile anılıyor..D.H.Y idamlarına muhalefet şerhi koyan hakimi daha yeni kaybettik. Ruhu şad olsun..Ama bakın bugün gazeteler ne yazıyor. Cumhuriyet Savcısı ibrahim Demircioğlu statüsünü şahsi çıkarlar için kullanıyor, hakkında bir çok soruşturma açılıyor ama kimse buna dur diyemiyor. Son olarak karakolda kafasını duvarlara vuruyormuş..Allah akıl fikir versin? Halk yargıdan korkar olmuş be kardeşim..Yazık...

V.AYVALI

Adsız dedi ki...

Where did you find it? Interesting read looking for look for car navigation Aie miles travel and more Dss satellite tv 1990 suzuki ltz 500 national traveler life insurance hiking trips Quote term life insurance in the us