Sessiz Kalma! Karart Eylemi

Basliga bakipta bugun yapilan sessiz kalma karart eylemine destek verdigim zannedilmesin. Olayin analizini yapacagim.

Eksi sozluk isimli sitede esrar kullanimini ozendirici yayin yapilmis, bunun uzerine bu sirket mahkemeye verilmis. Mahkemede son derece gerizekali bir savunma yaptiklarini dusunuyorum cunku neticede siteye olan erisimin kapatilmasina karar verilmis. Nasil daha iyi bir savunma yapilabilirdi?

Hukukcu degilim ama konuya goz asinaligim var. Law and Order gibi dizileri hic kacirmam. Mesela iki gun once "yeni" (yeni demek her zaman "iyi" demek degil) ceza kanununa gore Cavit Caglar'in 1 yil bilmem kac ay olan cezasi once indirildi ardindan da "pisman" oldugu gerekcesiyle ertelendi. Eksi sozluk'un avukatlarinin hic mi aklina gelmedi "Hakim bey, yaptik, yaptik, ama simdi cok pismaniz" diye sormak. Adam kamyon yukuyle parayi hortumluyor (vidanjorlerin kullandigi kalin hortumlardan bahsediyorum), allem ediyor kallem ediyor "dolandiriciliktan" suclu bulunuyor, sonra da "pismanim" diyip yirtiyor.

Sizin hic mi akliniza gelmedi bu stratejiyi uygulamak?!!, pes vallahi nasil avukatsiniz yahu!!! Simdi de kalkmis bizden protesto etmemizi isteyerek yardim talebinde bulunuyorsunuz. Gidin isinize kardesim, protesto edecek sey mi kalmadi da esrarin promosyonunu yapan hergeleleri destekleyecegim. Adamlar ulkeyi zarara ugratip milyarlari goturuyor sizden ses cikmiyor; Merkez Bankasi baskani insider trading (bkz. definition of insider trading) yapip paralari goturuyor, sonra bir gun bile hapis yatmadan yirtiyor, sizden yine ses cikmiyor, iki tane hergele esrar propagandasi yapinca internetin altini ustune getiriyorsunuz.

Once Cavit Caglar'in hapse girmesi ve devleti ugrattigi zararlarin tamami (devletin odedigi faiz oranlari miktarinda arttirilarak hesaplandiktan sonra) geri odenene kadar Zonguldak'ta komur madenlerinde asgari ucret uzerinden calistirilmasi yonunde bir kampanya acin, ondan sonra gelin benden esrar promosyonculari icin destek isteyin.

Salaklik bende aslinda. Niye boyle bir yazi yaziyorum ki, simdi Turkiye'ye geri donup bir banka acip paralari hortumladiktan sonra "vallah billah pismanim" deyip kendimi guzelce emekliye ayirmak varken ben nelerle ugrasiyorum.

What is Insider Trading Anomaly
Recent Academic Studies on Insider Trading
Insider Trading in Netherlands
Insider Trading Returns
Definition of Insider Trading
Is Insider Trading Legal?
How Insiders Use Private Information and Don’t Get Caught?
SEC Regulation on Insider Trading: Section 10b

2 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Asagidaki "Sözlük Karari" yazili linkte 29.05.2006 tarihli mahkeme karariyla pismanip deyip yirtmaya gerek kalmadan bu yasagin kaldirildigini görebilirsiniz.
Sözlük Karari

Blog Sahibi dedi ki...

Turk adaleti de finansal piyasalari gibi, dogru yolu eninde sonunda buluyor!!!