Türkiye 27.sırada, Soros Kepenk Kapattı

Türkiye, yatırım liginde 27. sırada (Dünya)

Türkiye, en çok yatırım çeken ülkeler sıralamasında, 2010 yılında yüzde 8'lik artış ve 9,1 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım ile 27. sıraya yükseldi. 2011 Dünya Yatırım Raporu'na göre, 2009 yılında en çok yatırım çeken ülkeler sıralamasında 30. olan Türkiye, 2010 yılında yüzde 8'lik artış ve 9,1 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım ile 27. sıraya yükseldi.Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD) tarafından yayımlanan "2011 Dünya Yatırım Raporu" açıklandı.YASED Genel Sekreteri Özlem Özyiğit'in rapora ilişkin sunumda verdiği bilgilere göre, 2010 yılında en fazla uluslararası doğrudan yatırım çeken ilk beş ülke sırasıyla ABD, Çin, Hong Kong, Belçika ve Brezilya oldu


Kriz Soros'u hedge etti! (Habertürk)

İngiliz Merkez Bankası'nı bile alt eden ünlü spekülatör kepenk indirdi 81 yaşındaki George Soros 40 yıl aradan sonra hedge fonunu kapatma kararı aldı.İngiltere Merkez Bankası'nı sterlinde yaptığı spekülasyonla devalüasyona gitmek zorunda bırakmasıyla ünlenen milyarder George Soros, 40 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü hedge fonu yöneticiliğini bırakıyor.Adından yaptığı hamlelerle sıkça söz ettiren ünlü milyoner 25.5 milyar dolar fonu yönetiyordu. Macar-Amerikan asıllı spekülatör, 1992 yılında gerçekleşen Kara Çarşamba ekonomik krizi sırasında bir gün içerisinde 1 milyar dolar kazanarak "İngiliz Bankalarını Soyan Adam"ünvanı kazandı. Soros Fund Management şirketinin kurucusu olan Soros, dünyanın en zenginleri arasında yer alıyor.


TL daha ne kadar değer kaybedecek? (Milliyet)

Döviz piyasasında son günlerde hareketlilik yaşanıyor. Dolar içeride dün 1,73 lirayı aşarak Mart 2009'dan beri en yüksek düzeye çıktı.Merkez Bankası'nın döviz alım ihalelerine ara vermesine rağmen dolar bugün de 1,72 seviyesinde işlem görüyor.ABD’ li yatırım bankası Goldman Sachs, TL'nin durumuyla ilgili bir değerlendirme yaptıBanka raporunda şunları kaydetti: "TL oldukça büyük bir satış baskısı altında ve reel anlamda Kasım 2010'dan bu yana yüzde 20 değer kaybetti. TL'de yüde 5'lik değer kaybı daha bekliyoruz. Bu yükseliş, TL'nin aşırı yüksek seviyelere yaklaştığı anlamına gelebilir. Ancak Merkez Bankası'nın enflasyon konusundaki hareket alanının daralıyor olabileceğine ve TL'de yaşanacak daha ciddi bir zayıflığın 2012 hedeflerini tutturma konusunda riskler doğuracağına işaret ediyoruz.TL'deki düşüş hızıyla, Merkez Bankası'nın potansiyel volatilite sorunları yaşayabileceğini düşünüyoruz. Bu, TL'yi dengelemek için daha şahin bir politikaya ihtiyaç duyulabileceği anlamına geliyor. TL'nin nerede dengeye kavuşacağı, Merkez Bankası'nın politika adımlarının zamanlamasına ve gücüne bağlı olacak.

0 Yorum Var.: