Türkiye'ye Gelmek İsteyen Yatırımcılar Var, Bankaların Altın Limitleri Doldu

Türkiye'ye gelmek isteyen yatırımcılar var (Dünya)



Ekonomi Bakanı Çağlayan, görüşme halinde olduğu iki yatırımcının 7-8 milyar dolar tutarında yatırımda bulunacağını söyledi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'ye yurt dışından gelmek isteyen birçok yatırımcının bulunduğunu bildirdi. Çağlayan, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Heyeti'ni kabulünde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yurt dışından iki yatırımcı ile görüşmeye başladığını belirten Çağlayan, bir ay içerisinde konuyu kamuoyu ile paylaşacağını ve sadece yapılacak bu iki yatırımın 7-8 milyar doların üzerinde olacağını söyledi. Çağlayan, "Türkiye, şu anda dünyada en iyi yatırım yapılabilir ülkeler arasındadır" dedi. Bakan Çağlayan, ihracat ve ithalat ile ilgili rakamları günlük izlediklerini kaydederek, bu yıl Orta Vadeli Program'daki 127 milyar dolarlık ihracat hedefinin geçileceğini bildirdi ve cumhuriyet tarihinin yeni bir rekorunu kırmayı hedeflediklerini söyledi.





Bankaların altın limitleri de doldu (Milliyet)



Yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 22 artış gösteren en güvenli liman altına yönelik yatırımların artması nedeniyle bazı bankalarda açtırılan altın hesaplarına, limitler dolduğu için alım yapılamadığı bildirildi.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, son dönemlerde yaşanan yükselişle birlikte gramı 90 liraya ulaşan altın, yatırımcıların birinci tercihi olmayı sürdürüyor.Birçok kişi, birikimlerini, önümüzdeki günlerde de artışını sürdürmesi beklenen altına yapıyor. Altına dönük bu yönelme, sadece kuyumcularda doğrudan satın alımıyla değil bankalar aracılığıyla da oluyor. Bankalarda altın hesapları açtıran vatandaşlar, tasarruflarını burada değerlendiriyor.En güvenli liman olarak nitelendirilen altına yönelik yatırımların artması, bazı bankalarda açtırılan altın hesaplarına, limitler dolduğu için alım yapılamıyor. İnternet bankacılığıyla hesabına altın almak isteyen vatandaşlar "Bankamızın limiti dolduğu için işlem yapamıyoruz. Daha sonra tekrar deneyiniz’ şeklinde uyarılarla karşılaşıyor.





Microsoft'tan gelir rekoru (Radikal)



ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 70 milyar dolara yaklaşan yıllık cirosuyla rekor kırdı. Xbox 360 oyun konsolu ve Office yazılımının itici güç olduğu büyüme sayesinde dünyanın en büyük yazılım üreticisinin net geliri yıllık bazda yüzde 23 artarak 23,15 milyar dolar oldu. Btnet.com.tr‘nin haberine göre, Microsoft’un açıkladığı bu veriler, analistlerin de tahminlerinin üstünde geldiği gibi, son çeyrek gelirinin rekor bir seviye olan 1,37 milyar dolara ulaştığını ortaya koydu. Bu da kârı 5,87 milyar dolara yükseltti. Bulut'un da payı var. Satışlar yüzde 8 artarak 17,37 milyar dolar oldu. Bu artışta Office, Xbox ve Microsoft’un bulut bilişiminin arkasında görev üstlenen sunucu yazılımlarının satışları itici güç oldu. Outlook, SharePoint ve Excel’i içeren Office programlarını satan Microsoft’un kurumsal bölümü ise şirketin söz konusu çeyrek dönemde en büyük satış noktası oldu. Bu bölüm satışlarını yüzde 7 artırarak, 5,8 milyar dolara ulaştırdı.

0 Yorum Var.: