Pazarcılar Artık Üniversite Mezunu, THY' de İtalyan Pilotlar

İstanbullu pazarcıların yüzde 10'u üniversite mezunu (Milliyet)

Üniversite mezunu işsizler pazarcılığa el attı. Aralarında mimar, muhasebeci ve ekonomistlerin de bulunduğu üniversite mezunları, kendi meslekleriyle ilgili iş bulamayınca çareyi baba mesleği olan pazarcılıkta buldu.Okulu bitince iş bulamayan üniversite mezunlarının pazarcılığı tercih ettiğini belirten İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün, pazarcı esnafının çocuklarını okutmak için çok çaba gösterdiğini, ancak karşılığını alamadıklarını söyledi.Bu durumun üniversite mezunları açısından kötü olsa da pazarcılık mesleği için iyi olduğunun altını çizen Mesut Şengün, “Yaşanan durumdan aslında çok memnunuz. Eğitim kalitesi yüksek insanların bu işi yapması müşterileri de memnun ediyor. Pazarcı esnafının kalitesini arttırıyorlar” dedi. Şu anda pazarlarında çalışanların yüzde 10’unun üniversite mezunu olduğunu vurgulayan Şengün, “Kendi mesleklerini yapamayıp pazarcılık yapmaları, işsizliğin ne boyutta olduğunu gösteriyor” diye konuştu.


THY'de İtalyan pilotlar kokpiti ele geçirdi! (Habertürk)

Avrupa'nın birçok ülkesindeki ekonomik kriz Türkiye'ye pilot göçü başlattı Avrupa'nın birçok ülkesi ekonomik kriz tehlikesini yaşarken son dönemlerde risk altında olan İtalya'dan birçok pilot, son dönemlerde yaptığı atılımlarla dünyanın en önemli havayolu şirketleri arasına giren Türk Hava Yolları'nda uçmak için şirketin kapısını çalıyor. Kokpiti, bünyesinde bulundurduğu 50 ülkeden yabancı pilotlar nedeniyle adeta Birleşmiş Milletler'e dönen THY'de çalışan 300 yabancı pilotta sayı olarak liderliği İtalyanlar aldı. 30 İtalyan pilotun uçtuğu THY'de Mauritius Cumhuriyeti, Şili, Kolombiya, Meksika, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Libya, Moldova, Pakistan, Paraguay ve Suriye uyruklu pilotta var. 30 İtalyan pilotun uçtuğu THY'de İtalyanları 27 pilotla İspanyollar, 22 pilotla Yunanlılar ve 19 pilotla Danimarkalılar takip ediyor. Mauritius Cumhuriyeti, Şili, Kolombiya, Meksika, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Libya, Moldova, Pakistan, Paraguay ve Suriye uyruklu pilot da var. THY'de toplam 2 bin 97 pilot bulunuyor.


Türkiye’yi Büyüten “Özel Sektördür” (Gözlem)

T OBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: ''Son dönemde Türkiye’de ki büyümenin arkasındaki gerçek kahramanlar Türk Özel sektörüdür” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son dönemde ülkedeki büyümenin arkasındaki gerçek kahramanların Türk özel sektörü olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Palandöken Dağı'ndaki Polat Renaıssance Otel'de düzenlenecek İşadamları Bilgilendirme Toplantısı ile 2010 Yılı Vergi Ödül Töreni'ne katılmak için geldiği Erzurum'da, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti.Erzurum'a gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:''Son dönemde Türkiye'deki büyümenin arkasındaki gerçek kahramanlar Türk özel sektörüdür. Türk özel sektöründe düzenlenen vergi ödül törenlerinde Odalar Birliği Başkanı olarak, onlarla beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Başkan olarak bu Erzurum'a 9. gelişim. Son 3 senedir gelmedim. Gelirken baktım, Erzurum'da geçmişe göre son 3 senede müthiş değişim var. Erzurum'un geleceğinin parlak olduğuna inanıyorum. Eskiden kar bir zulüm gibi görünürken, bugün kar artık para. O açıdan Erzurum da şanslı, Türkiye de şanslı.''Hisarcıklıoğlu, son dönemde özellikle özel sektöre verdikleri destekten ötürü valilere teşekkür ederek, ''Bugün Türkiye zenginleşecekse, özel sektörle zenginleşecek. Devletimizin tüm kurumlarında, kuruluşlarında bu anlayışın yerleşmesinden dolayı ben başta Sayın Valime ve diğer bürokratlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

1 Yorum Var.:

syzer dedi ki...

''Bu durumun üniversite mezunları açısından kötü olsa da pazarcılık mesleği için iyi olduğunun altını çizen Mesut Şengün,'Yaşanan durumdan aslında çok memnunuz. Eğitim kalitesi yüksek insanların bu işi yapması müşterileri de memnun ediyor. Pazarcı esnafının kalitesini arttırıyorlar' dedi" kısmını zaytung yazsa çok gülerdim.