"Ekonomide soğutma ihtiyacı olduğu açık" (Dünya)
Maliye Bakanı Şimşek, seçim kampanyasını sürdürdüğü Batman'da ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide bir soğutma ihtiyacının çok açık olduğunu belirtti ve "ihtiyari tedbir anlamında önlemler değerlendirilebilir. Şu an üzerinde çalıştığımız herhangi bir vergi tedbiri söz konusu değil. Tedbir dediğimiz zaman maliye, para ve BDDK ayağı var" dedi.Seçim kampanyasını sürdürdüğü Batman'dan CNBC-e televizyonuna konuk olan Bakan Şimşek, yılın ilk çeyreğinde ekonomide yüzde 9-10 civarında bir büyümenin olduğunu, ancak ikinci çeyrekte bir daralma meydana geldiğini ifade etti. Mevcut şartlarda yılın ilk yarısında büyümenin yüksek seyrettiğinin söylenebileceğini kaydeden Şimşek, "Ekonomide soğutma ihtiyacı var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:"Evet, bir soğutma ihtiyacının olduğu çok açık. Merkez Bankasının bir çabası var, fakat şu ana kadar arzulanan sonuçları tam olarak elde edemedik. Tabii ki ikinci çeyrekten itibaren para politikası daha etkili olmaya başladı. Yine de durumun gözden geçirilmesinde fayda var. Ancak özellikle Nisan ayından itibaren ekonomi nispeten yavaşladı. Bunda para politikası tedbirlerinin yanı sıra küresel büyümeye ilişkin olumsuz gelişmelerin kurlara ve faizlere yansımasının ekonomiye yavaşlatıcı etkisi bulunuyor."
Esnaf hastanesi acillik oldu (Radikal)
Sağlık Bakanlığı yeni hastane ruhsatı vermiyor. Kapısına kilit vuran Esnaf Hastanesi de bunu fırsat bilip ruhsat devri için yatırımcı arıyor. Türkiye’nin ilk tam teşekküllü hastanesi İstanbul Esnaf Hastanesi, ‘yaşamak’ için talip arıyor. 1937 yılında kurulan hastane işletme devri için ihaleye çıktı. Rayiç değeri 2.5 milyon dolar olarak tahmin edilen hastanenin devri sektör için büyük bir önem taşıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yeni yatırımlar için ruhsat verilmediği için hastanenin özel sağlık sektöründe taliplerinin çok olması bekleniyor. İstanbul Esnaf Hastanesi, İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı’nın çatısı altında yer alıyor. Vakfın yönetiminde İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Borsası da temsil ediliyor. 1963’ten beri Süleymaniye’de kendine ait binada hizmet veren hastane, yönetimdeki ve sektördeki sorunlardan dolayı yaklaşık bir yıl önce yine kapılarını kapattı. Hastanede 5 ameliyathane, 15 yataklı yoğun bakım ve 4 yataklı yeni doğan üniteleri bulunuyordu.
Petrol devleri anlaşamadı! (Habertürk)
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri petrol üretiminin artırılması konusunda fikir ayrılığına düştü.Petrol fiyatlarındaki artışın küresel ekonomideki toparlanmayı sekteye uğrattığı görüşlerinin dile getirildiği ve akaryakıt enflasyonunu kontrol altına almak isteyen petrol tüketicisi ülkelerin, petrol üreticisi ülkelere baskıları artırdığı bir dönemde OPEC üyeleri Viyana'da toplandı.Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan liderliğindeki Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi Körfez Arap ülkelerinin yanı sıra Nijerya ve Cezayir petrol üretiminin artırılmasını savunuyor. Körfez Arap ülkelerinin delegelerine göre, Suudi Arabistan yönetimi OPEC üyelerini petrol üretimini günlük 1,5 milyon varil artırma konusunda ikna etmeyi umuyor.Buna karşın OPEC'in iki numaralı üreticisi İran ile Venezuela, Ekvador, Irak ve Angola petrol üretimin artırılmasına ihtiyaç olmadığı görüşünde. Bu ülkelerin tamamı petrolün varil fiyatının 100 doların üzerinde olmasını istiyor.
0 Yorum Var.:
Yorum Gönder