Cari Açık Uyarısı Borsayı düşürdü, Imf Başkanlığı İçin 3 Aday

Cari açık uyarısı, borsayı düşürdü (Dünya)

S&P'den gelen uyarı, İMKB'nin yüzde 2.5 kaybetmesine yolaçtı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), satıcılı bir seyir izledi. Cari açığa ilişkin risklerin kredi derecelendirme kuruluşu S&P tarafından dile getirilmesi İMKB'nin yeniden yurtdışı piyasalardan negatif yönde ayrışmasına neden oldu.Güne hafif artıda ve yatay bir başlangıç yapan endeks, 65300-500 aralığında sıkışık bir seyir izledi. Sonrasında gelen bir miktar alımla gün içi en yüksek seviyesi olan 65637 puanı gören endeks bu seviyelerden gelen satışla 65000 puan seviyesine geriledi ve ilk seansı 65055 puandan tamamladı. İkinci seansa yatay bir başlangıç yaptıktan sonra gelen güçlü satışlarla 63600 seviyesinin altına sarkarak mart ayından bu yana en düşük seviyesi olan 65386 puanı gören endeks sonrasında bir süre 63700 seviyesinde yatay hareket etti. İMKB 100 Endeksi günü 1652 puan veya yüzde 2.53'lük kayıpla 63733.16 puan seviyesinden tamamladı.


IMF başkanlığı için üç aday (Radikal)

IMF'nin yeni başkanı olarak Derviş, Lagarde ve Weber'in adı ön plana çıktı. Özellikle Derviş'in gelişmekte olan ülkelerden destek alabileceği belirtiliyor.IMF Başkanı Strauss-Kahn’ın cinsel tacizden tutuklanmasının ardından gözler halefin kim olacağına çevrildi. Başkanlık koltuğu için en güçlü üç aday olarak Brookings Institution Küresel Ekonomi Programı Direktörü Kemal Derviş, Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde ve eski Almanya Bundesbank Başkanı Axel Weber’in ismi ön plana çıkıyor.Wall Street Journal, Derviş’in güçlü bir aday olduğunun göz ardı edilemeyeceğini yazarken, en büyük engelin Almanya Başbakanı Angela Merkel olduğunu belirtti. Gazete, “Derviş’in hem Washington’da hem de Avrupa başkentlerinde güçlü bağları var ve Avrupa’nın IMF yönetimine koyduğu kilidin kırıldığını görmek isteyen gelişmekte olan dünyanın bu arzusunu tatmin eder” yorumunu yaptı.


İş garantili üniversite! (Habertürk)

Bölgesinde tek ''hava ve uzay üniversitesi''ni kuran Türkiye, artık pilotları uçuş okulları yerine fakültede yetiştirmeye hazırlanıyor. 2011-2012 akademik yılında eğitime başlayacak olan üniversitede en az 250 saatlik uçuş eğitimi alacak olan pilotaj mezunları herhangi bir havayolları şirketinde kaptan yardımcısı olarak işe başlayabilecek. Üniversitenin ilk mezunlarının tamamı Türk Hava Kurumunda istihdam edilecek.Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı tarafından merkezi Ankara Etimesgut'ta Türk Hava KurumuÜniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kuruldu. Üniversite, Havacılık ve Uzay bilimleri, Mühendislik, İşletme, Hava ulaştırma ve İzmir Hava Ulaştırma fakülteleri ile Havacılık Meslek Yüksekokulu, İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu ve havacılık ve uzay bilimleri, fen bilimleri ve sosyal bilimler enstitülerinden oluşuyor.Üniversitedeki fakülteler ve meslek yüksekokulları bünyesinde Uydu Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Havayolu İşletmeciliği, Havaalanı İşletmeciliği, Hava Trafik Yönetimi, Mekatronik Mühendisliği, Havacılık Elektroniği ve Kabin Hizmetleri, Yer Hizmetleri Bakım Onarım, Biletleme gibi bölümler bulunuyor. Pilotlar ise Ankara ve İzmir'de kurulan Havayolu Ulaştırma Fakültesi'nde Pilotaj bölümlerinde yetiştirilecek.

0 Yorum Var.: