Ünlü Yatırımcıların Favori Hisse Senetleri

35 milyar $ lık parayı yöneten hedge fon yöneticisi John Paulson' a bu kadar büyük miktarda portföyü yönetmenin performansını etkileyip etkilemediğini sorduğumuzda 2008-2010 arasında 30 milyar $ civarında para ile iyi getiriler elde ettik demektedir. "Bundan başka bizim yeteneklerimiz ve büyüklüğümüz küçük yatırımcıların yapamayacağı bazı yapısal değişiklikleri yapmamıza imkan sağlıyor. Mesela iflas bayrağı çeken 14 firmayı düzlüğe çıkarma imkanına sahiptik..."

Bu sözlerin sahibi John Paulson' un yatırım stratejisi ve portföyünü merak ediyorsanız John Paulson’s New Favorite Stock Picks başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Sonuna kadar değerleme ile yatırımlar yapan Seth Klarman her zaman düşük riskli yatırımlar yapıyor. En sevdiğimiz hedge fon yöneticilerinden biri olan Klarman ilk çeyreğin sonunda yatırımcılarına enflasyonla ilgili endişelerini içeren bir mektup yazmıştı. Bu mektupta asıl ima edilen ise altının değerini yükseleceği beklentisiydi.

Çok kısa süre önce Mart ayındaki portföyünü 13f raporlarıyla açıklayan Seth Klarman' ın favori hisse senetlerini ve portföyünü merak ediyorsanız Seth Klarman’s Most Favorite Stock Picks başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

Clint Carson , Carlson Capital' in kurucusudur. En son 13f raporuna göre ise 6.4 milyar $ lık bir portföyü yönetmektedir. Rice university' de lisans ve yüksek lisans, Houstan university' den de doktora ünvanını almıştır. 1993' de kendi fonunu kurmadan önce de Bass Brothers' ın yatırım departmanında çalışmış.

Ana yatırım stratejileri risk arbitrajı, görece değer arbitrajı ve haciz-kredi arbitrajı olan Carlson Capital' in portföyünü merak ediyorsanız Clint Carlson and Carlson Capitals Favorite Stock Picks başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.


0 Yorum Var.: