Cari açığa sihirli formul

Kredi kartı faizlerine devletin müdahelesi konusunda çok şey yazıldı çizildi. Ben de benzer bir öneriyi farklı bir konuda gündeme getirmek istiyorum. Önereceğim sihirli formül ile hem Türkiye'nin enerji (doğalgaz) tüketimi azalacak, dolayısıyla daha az ithalat yapılacak, sonuçta da cari açık sorunu hafifleyecektir.

Hükümet hemen bir kanun tasarısı hazırlayıp suyun kaynama derecesini 100'den 80'e indirmelidir. Böylelikle müthiş bir enerji tasarrufu gerçekleşecektir. Bu ülkede kamu ya da özel kaç işyerinde çay demlendiğini, su kaynatıldığını düşünürseniz getirilecek düzenlemenin faydasını daha net tasavvur edebilirsiniz. Üstelik çamaşır ve bulaşık makinelerinde de daha az enerji ile daha etkin bir sonuç almak mümkün olabilecektir. İlişkili kanun Merkez Bankası'nı bu konuda görevlendirip sınırlamanın üç ayda bir revize edilmesini sağlamalıdır.

Şaka değil, üç dört ay önce canlı yayında izlemiştim. Muhabirin teki, ilgili bakana "kuş gribinin ülkeye göçmen kuşlar kanalıyla geldiğini, bu kuşların ülkeye girmemesi için bakanlığın önlem alıp almayacağını" sormuştu da dumur olmuştum. Ben bakan olsam "yeterli F-16'mız yok" derdim. Her gün bu ve benzeri muhabirlerin ürünü gazeteleri okuyunca yukarıdaki teklif bana gayet mantıklı geldi.

Siz ne düşünüyorsunuz?

2 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Aslında çok mantıklı.Sadece su kaynamasında değil,herşeyde bi tasarruf şekli bulmalıyız.Sadece bizim ülkemiz için değil.

Adsız dedi ki...

Bende ciddi ciddi okuyorum acaba ne buldu diye . Ama bravo çok derinden yakalamışsın .