Sinop Nükleer Santral Projesi

Sinop nükleer santral projesi yazımızda Sinop’a yapılması planlanan nükleer santral ile ilgili ön bilgileri vereceğiz. Akkuyu’ya nükleer santral yapılması konusunda Ruslarla anlaşılması ve anlaşmada belirlenen fiyatla ilgili olarak Akkuyu Nükleer Santrali ve Sabit Maliyetler ve Akkuyu Santrali başlıklı iki blogumuzda yayınlandı. Ruslarla kilowatt saat başına 12.35 sent ödeyerek anlaşma yapılmış, bazıları da bu fiyat çok yüksek şeklinde şikayet ediyorlar. Bu konuda en baba yazılardan bir tanesi Ocak 2009’da yine burada yazılmış olan Nükleer Santral Ihalesi ve Özelleştirme başlıklı yazıdır. Yazı şu cümlelerle başlıyor:

“Kis ayinin ortasinda nükleer santral ihalesi yapmislar, bir firma katilmis ve sirita sirita 21 sent/kwh fiyat istemis. Inek pisliginden elektrik uretsen daha ucuza gelir!! Ekonomik kis mevsiminin ortasinda millette para yokken, ozel sirketler borc bulamiyorken bunlar normal. Bunun ihalesini 2 sene once yapacaktin. Simdi sirket satma zamani degil, ne kendi zamaninizi ne de baskasinin zamanini harcamayin.”

Ne kadar isabetli bir yorum olmuş değil mi?

Blogumuza yeni yazı okumak için gelmeyin. Okuyacaksanız eski yazıları okuyun. Eski konular ısıtılıp ısıtılıp karşımıza çıkartılıyor, Ekonomi Türk’te yazılmış eski yazıları okuyup anlarsanız şimdiki gündemdeki konuları daha köşe yazarları leb diyemeden siz en doğru yorumları yapmaya başlayabilirsiniz.

Geçen hafta duyurduk, tekrar duyuralım. Blogumuzda Türkiye’ye 40 yıl yetecek kadar kaliteli yazı var, arşivlere giderek onları okuyun. Bu blog ücretsiz olduğu için bundan sonra sürekli reklamlar ve tanıtımlarla ve ekonomiden habersiz insanları bloga çekecek kel alaka yazılarla anasayfayı dolduracağız. Kaliteli yazıları sağ üst köşede yer alan “Kaliteli Yazılar Burada” linkine basarak okuyabilirsiniz.

Not: Bu yazının başlığı Sinop nükleer santral projesi olmasına rağmen Sinop’la çok alakalı değildir, nedenini anlamışsınızdır zannederim, anlamadıysanız yorum bırakmayın.

1 Yorum Var.:

novita79 dedi ki...

aynen öyle. 40 yıl yetecek kadar yazı var.