Finans ve Ekonomi Master veya Sertifika Programlari

Yurtdisinda finans ve ekonomi alanlarinda master veya sertifika programlari arayan bir okuyucumuz su mektubu bize yollamis:

Ben Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.Yıliçi bitirme projemi Finans Türev Piyasalar üzerine yaptım.Tezimi de Risk Analizi konusu doğrultusunda yapmayı düşünüyorum.
Anadolu lisesi mezunuyum 7 yıllık olanlardan ortaokul ve üniversitede de ingilizce hazırlık okudum.

Finans ve ekonomi alanında yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorum.Ama ortalamam sebebi ile şansım baya azalıyor eğerki master programına kabul edilemez isem tavsiye edebileceğiniz bi sertifika programı yada ona paralel bişey varmı avrupa yada amerikada.

Aynı zamanda finans çok geniş bi sektör hangi alana yönelmem gerektiği hakkında hala net bi fikrim yok tecrübelerinize ve engin bilginize dayanarak bana bi yön gösterebilirmisiniz çok kararsızım.
Egitim bir yatirimdir. Her yatirim aracinda oldugu gibi egitimde de iyi egitim ve kotu egitim vardir. Turkiye'de oldugu gibi Amerika'da da kahvehaneden bozma universiteler var. Boyle bir yerde dogru durust bir egitim almadan sadece bir diploma parcasi icin onca para harcamaya degmez. Iyi bir okulda egitim alacaksaniz durum degisir.

Egitim sadece okulda da alinmaz. Bana sorarsaniz iyi bir finansci olabilmek icin ayni zamanda iyi bir programci olmaniz gerekiyor, en azindan Amerika'da durum boyle. Turkiye'de de simdi boyle olmasa da 5-10 yil sonra boyle olur. Bence programlama ogrenerek veya direkt is hayatina atilarak da cok iyi bir egitim alabilirsin. Neticede okulda size cok bir sey ogretmeyeceklerdir, kendi egitiminizi yine kendiniz yapmak zorundasiniz. Okulun en temel islevi size cevre kazandirmasi ve isverenlere yetenekleriniz hakkinda bir sinyal gondermesidir.

Bu arada baska bir zaman neden is aramaya mezun olmadan 2.5 sene once baslamaniz gerektigini anlatacagim, unutursam hatirlatin. Sizin okurumuza vereceginiz tavsiyeler varsa yorumlara birakin.

2 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

Cevabınıza binaen, Bu programlama derken hangi dillerin öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz?

milleplateaux dedi ki...

Kadir,

Kendimce birkac sey yazayim. Fakat bu konuda bilgim sinirli.

Finansal piyasalarda kullanilan yazilimlar genelde C++, C#, VB.NET ve Java ile yaziliyor.

Eger trading platform yazilimi gibi daha iscilik gerektiren bir is istiyorsaniz C++ bileceksiniz.

Daha ust seviye isler icin Java ve/veya C# bilmeniz gerek.