Resesyonu Önceden Bilen iktisatçı Kim?

Blogdaki yazıları karıştırırken 2008’den beri içerisinde bulunduğumuz krizi en iyi tahmin eden, bir çok kişiden önce krize gireceğimizi söyleyen kişiyi keşfettim. Resesyonu önceden bilen iktisatçı kim dersiniz? Önce tahminine bir göz atalım:

“Turkiyenin ekonomik buyumesi bir kez daha eksiye dusecek ve resesyona girecegiz, issizlik artacak, doviz kurlari en az %10 artacak. Ama bana bunun ne zaman olacagini sormayin. Sizden tek istegim yillar sonra bu ongorum gerceklestigi zaman da (ki gercekleseceginden %100 eminim) "Buyuk ekonomistmis, yillar oncesinden olacaklari tahmin etti, herkesin ekonomik buyumenin etkisiyle sevhete kapildigi zamanlarda dogrulari basbas bagiriyordu, helal olsun" deyin.
Resesyonun gerçekleşeceğinden %100 emin olan ve bu gerçekleştiği zaman işsizliğin ve döviz kurlarının artacağını bilen ekonomistimizin adını öğrenmek için tıklayın. Helal olsun, büyük ekonomistmiş, tam 2 yıl öncesinden bizleri uyarmış, ama biz önlem almamışız ve krize girmişiz. Herkesin ekonomik büyümenin etkisiyle şehvete kapıldığı zamanlarda doğruları bas bas söylemiş, var mı böyle başka süper bir ekonomist?

Dalga geçiyoruz tabii ki. Habire karamsar ekonomi tahmini yapan ve sonra da “krizi bilen kahin” şeklinde bizlere pazarlanan Nouriel Roubini gibi üçkağıtçılardan bahsediyoruz. Sülün Osman bunların yanında ...

Devami Ekonomi Turk 2'de. Üyelik ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız. Ayrica borsalari takip edenler icin portfoyumdeki en buyuk agirliga sahip kagidi da acikladigim yazima uye olduktan sonra ulasabilirsiniz.

0 Yorum Var.: