Cumhuriyetin ilk Yillarinda Ikdisadi Hayat

Cumhuriyet'in ilk yillarinda Ataturk ve Ismet Inonu Yonetiminde Turk ekonomisinin performansina daha once Atatürk Yönetiminde Türkiye Ekonomisi: 1924-1929, Büyük Buhran Sırasında Türkiye Ekonomisi: 1930-1938, Ismet Inönü ve 2. Dünya Savaşı Yılları, ve Amerika Neden Zengin Türkiye Değil baslikli dort yazida analiz etmistik. Ozetle Cumhuriyet'in ilk yillarinda ikdisadi hayat oldukca parlak gecmis, ve buyuk buhrana ragmen basarili bir performans cizmisiz. Daha sonrasinda ise Ismet Inonu yonetiminde ikinci dunya savasi sirasinda cuvallamistik.

Tarih ve bugun blogu da Cumhuriyet ilk donem ekonomisi baslikli bir yazi ile bu yillara ait bilgileri okuyucularin kullanimina sunmuslar. Okuyunuz. Bu tur blog yazilarinin cogalmasi okuyucular icin de alternatif olacagi icin destekliyoruz. Hatta boyle paslasa paslasa yazmak tum bloglarin faydasina olan bir durum. O yuzden siz de yazilarimiza katki yapmak istiyorsaniz, acin bir blog goruslerinizi orada yazin, blog yazmak konusunda ciddi iseniz biz de katki veririz.

Simdilik Cumhuriyetin ilk yillarinda Cumhuriyet ekonomisinin analizini daha fazla yapmayi dusunmuyorum, cok zaman alan bir ugras, yeterince de veri yok elimizde.

0 Yorum Var.: