Japon Arabalarının Kalitesi Tartışılır (Toyota)

Ekonomide bir ton hurafe var, ama iş dünyasında ise hurafelerin haddi hesabı yok. Bu hurafelerden bir tanesi de Japonların en kaliteli arabaları yaptıklarıdır. Türkiye’de durum tam olarak nedir bilmiyorum ama Japon arabaları Amerika’da kaliteli, dayanıklı ve az yakıt tükettiği için alıcı bulur. Oysa herkesin yerin dibine batırdığı Amerikan arabaları bana sorarsanız Japon arabaları kadar kalitelidir, yakıt tüketiminde onlardan geri kalmaz, ve hepsinden önemlisi parçaları çok daha ucuzdur. Buna rağmen Amerikalıların bir bölümü %20 ekstra para ödeyerek Japon arabası alırlar.

Öte taraftan son günlerde benim söylediklerimi destekleyen trajik bir durum yaşanıyor. Toyota marka arabaların gaz pedallarının tasarımı hatalı imiş, gaza bastıktan sonra takılabiliyormuş ve bu yüzden de trafik kazalarına sebep oluyormuş. Internette aratın, kesin bununla ilgili haberi bulursunuz. Ben aşağıya bu arabalardan bir tanesini kullanan adamın Polis Imdat’ı aradığı telefon kaydını aşağıya koydum. Hassas bir kişiyseniz veya 18 yaşından küçük iseniz izlemeyin, sonu çok hüzünlü bitiyor. Japon otomobillerinin “kalitesini” gözler önüne seriyor.

1 Yorum Var.:

çağatay dedi ki...

1-İş dünyasında japonların en kaliteli arabaları yaptıklarına dair bir hurafe yok.
2-Türkiyede de japon arabaları kaliteli-dayanıklı ve az yakıt tüketiyor diye alıcı buluyor.
3-Toyotaların gaz pedallarının tasarımına gelene kadar hemen hemen tüm üst düzey markaların şimdiye kadar birçok kez milyonlarca aracını geri çağırdığını ve teknolojiden kaynaklanan hatalarını kabul ederek telafi yoluna gittiklerini biliyoruz.Yani pedalla alakalı eksrem örnek ilk değil ve her iyi markanın benzer tecrübeleri mevcut.