Arap Sermayesi Fetişizmi

Hürriyet’te şu haberi görünce yukarıdaki başlığı attım. IMF ile anlaşma yapmamak için bin dereden su getiren AKP şimdi de İsviçre’deki darı ambarında kendini görmeye başlamış. Devlet Bakanı ve bir rivayete göre Manhattan’da Türk konsolosluğunun yanında kırtasiye dükkanı sahibi Egemen Bağış zengin müslümanlardan paralarını İsviçre bankalarından çekip Türk bankalarına yatırmalarını istemiş (İsviçrelilerin müslüman olmadığı yeni anlaşılmış galiba). Oldu olacak zengin Araplardan paralarını Ortadoğu'yu ve müslümanları hallaç pamuğu gibi dağıtan, Filistin probleminde her daim İsrail’in yanında olan Amerika’nın bankalarında ve dolarında tutmayıp Türk lirasına yatırım yapmalarını da isteyelim. Yakında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı “ülkemizde 9 trilyon dolar değerinde bor ve osminyum madeni varmış” diye demeç verirse şaşırmayacağım.

Neyse benden bu kadar, yazının ana fikrini ilk paragrafta gayet güzel açıkladım, şimdi gerisini yazsam araya hakaret olmayan ama mahkemelerde hakaret kabul edilebilecek kelimeler/cümleler karışacak. O yüzden yazının geri kalanını hayal gücünüze bırakıyorum.

Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Bilgisayar Nedir

Günün sözü: Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş.

7 Yorum Var.:

Pasha dedi ki...

Muslumanliktan laf acilmisken Bunu soyleyen devlet adamlarimizin utanmasi lazim. Eskiden "musluman elinden dilinden zarar gorulmeyen" kisiydi. Mekke'de musrikler bile mallarini "emin" olan peygambere emanet ederlerdi.

Sen ozel mulkiyete saygili ol, emanete hiyanet etme, gizlilik ilkesine uy, o zaman paralar zaten Turkiye'ye hucum eder.

Tabi isvicre "bizim gelir vergisi kaciranlarin parasi oralarda mi" diye soran devletlere yakin zamana kadar kafa tutabilmisti. Simdi o durum biraz degismekte.

milleplateaux dedi ki...

O haberi okuyunca benim de aklima gole yogurt calma hikayesi geldi: Ya tutarsa.

Hurriyet bir de usenmemis sonrasinda Isvicre'de 50 milyar dolar korkusu diye baslik atmis. Reuters'e gore yabancilar Isvicre bankalarinda toplam 1.7 trilyon dolar para tutuyorlarmis. Bu durumda koca koca petrol zengini musluman ulkelerin paralarinin toplami, tum yabancilarin paralarinin toplaminin kabaca %3'u.

Bir an icin muslumanlarin paralarini yonetirken guvenlik, istikrar, getiri gibi kriterlerden ziyade tamamen dini kriterlerle hareket ettiklerini ve paralarinin tamamini Isvicreden cekeceklerini varsayalim. Yine de Isvicre'yi korkutacak bir oran yokmus gibi geldi bana.

milleplateaux dedi ki...

İsviçre'den çıkan birikim Türkiye yerine Londra'ya gider:

EFG İstanbul Başekonomisti Baturalp Candemir, Egemen Bağış'ın İsviçre'deki müslümanlara yaptığı çağrı ile Türk bankacılık sektörüne para girişinin mümkün olmadığını söyledi. İsviçre'deki müslümanların yatırımların Türkiye'ye gelmesi için hiçbir neden olmayacağını belirten Candemir, "İsviçre'den eğer bir birikim çıkacaksa o da paranın yönetildiği yerler olan İngiltere ya da Almanya'ya gider. Çünkü İsviçre'de tutulan paralar birçok yatırım aracında değerlendiriliyor. Türkiye yatırım aracı anlamında çok fazla birşey sağlayamıyor. Türkiye'de İsviçre'deki finansal araçlar yok" diye konuştu.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Ne zaman başımız sıkışsa ya petrol buluruz yada arab sermayesi akın akın türkiyeye gelir. Geçen yılın kamyon arkası yazı yarışmasının birincisi ne yazmışta komyonunun arkasına"Kamyon çeker beş ton on ton gönlüm çeker paris hilton"
What are you say bağış!

Geçen gün beyazıta uğradım. gitmişken ekonomiksin kitabı satarmı diye bir küçük araştırma yaptım. Baktım ki henüz ekonomiksin kitabının korsanı çıkmamış (Biz de yazar kitabını bitirmeden 6 ay önce korsan kitabı çıkar kitap bitince korsan serileri çıkar.) Yani kitaptan ümit yok ama aşağıdaki konularda yazılacak kitapların best seller olacağı yönünde bir beklenti var. Yani piyasa bu kitapları bekliyor.
1- Bir Hitabet Sanatı Olarak Öfke
(As a rhetoric of anger)
R. Tayip erdoğan
2- Müslümünları Nasıl Vuralım
How are we shot to muslims
Ahmet Hakan Coşkun
3- Aptallarla iletişim sanatı
Art of conversation with idiot
Yılmaz Özdil
4- Trenden Niçin İndim
They said to me yo will becom cumhurbaşkanı
Abdullatif Şener

Kitaplar uluslararası olacağı için ingilizce isimleri yazılmaya çalışıldı biri sevabına düzeltirse sevinirim.
Not: Birkaç iktisat öğrencisi ekonomiks kitabın sonuna ekonomi terimleri sözlüğü koyarsa alırız dedi. Ben iletiyim de.

T'Pol dedi ki...

Aaa süper fikir ya, ben niye düşünemedim. Ekonomiks ben senin kitabın korsan baskısını çıkartıyorum, haberin olsun! Nasıl olsa kitabın müsveddesi bende var:)