Bir Karaciger Kac Dolar Eder?

Muhittin Firduman'in iki hafta once bir yazi yazacagini duyurmustuk ama vakit darligindan dolayi yazi yazmaya firsat olmadi. Onun yerine kisaca soylemek istediklerimizi soyleyelim.

Japon mafyasinin uyesi herifin bir tanesinin karacigerinin degismesi gerekiyor. Adam da FBI ile anlasip Amerika'da bu islemi yaptirmaya karar veriyor. FBI'a Amerika'daki mafya baglantilarinin listesini verecegi sozunu veriyor, bunun karsiliginda da Amerika'ya girmesine izin veriliyor.

Adam Los Angeles sehrinde bulunan UCLA (universitesinin) hastanesine geliyor. Normalde karaciger transferi icin siraya girmeniz ve ortalama 3-4 yil sirada beklemeniz gerekiyor. Tabii sirada beklerken bir suru insan da sizlere omur obur tarafi boyluyor. Bu islemin toplam maliyeti $400,000 civarinda seyrediyormus. Cogu zaman bunu devletin veya ozel sektorun sundugu saglik sigortasi karsiliyor. Ama bizim Japon uyanik, UCLA hastanesine $1 milyon oduyor ve listenin basina geciyor. Bu arada baska birinin hakkini yemis oluyor ve o kisi de hayatini kaybediyor.

Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Bilgisayar Nedir

Bunu ortaya cikaran Japonya'da yasayan Amerikali yahudi bir gazeteci. Mafya gazeteciye bunu haber yapmamasi icin $500,000 oneriyor, gazeteci kabul etmiyor.

Simdi ben isin etik detaylarina vs. girmeyecegim. Parayi veren dudugu caliyor, karaciger transferinin bedeli 1 milyon dolar oluyor. Olme riskini goze alip siraya giriyorsaniz bunun maliyeti 400 bin imis. Bu fiyatlari kullanarak ne yapacaginizi ogrenmek istiyorsaniz 3 ay icerisinde yayinlanacak kitabimizi okumaniz gerekiyor.

1 Yorum Var.:

Hüseyin MEÇO dedi ki...

yazdığınız kitap hangi isimle çıkacak.belli oldu mu.kiabınızda vecize kullanacakmısınız.
bende bir kitap tasarlıyorum.200 e yakın sıfır vecize ürettim.dayanamıyorum bazı konuşmalarımda kullanıyorum.güme gitmiyor ama olsun.onlardan güçlü vecizelerim var.onları şimdi katiyen kullanmıyorum.

anlatılmaz yaşanır.
sevgi sevgidir küçüğü büyüğü azı çoğu olmaz.
unutmak en masum yalandır.
bilmek ve istemek yetmez yapabilmek lazım.
gibi.
kahramanımın sarfettiği kelimeler vecizelerim olacak.
ekonomi ve insan ilişkilerindeki sevginin eksikliğini psikolojik destekli anlatan bir kitap olacak.
kitabınız hayırlı olsun.
kendinize iyi bakınız.