Kac Cocuk Yapalim?

Basbakan Tayyip Erdogan diyor ki 3 cocuk yapin. Bence her aile 10 cocuk yapsin. 20 tane diyecegim ama 20 cocuk doguracak kac kisi kaldi Turkiye'de?

Erdogan'in derdi Turkiye'deki dogurganlik oraninin neredeyse rdynk'in gosterdigi videoda gordugumuz gibi Fransa gibi Avrupa ulkeleriyle ayni seviyelere gelmis olmasi. Yani boyle devam ederse Turkiye'nin nufusu sadece yasam beklentisinin artmasindan dolayi artmis olacak. Bunun iki tane sakincasi var. Birincisi hemen olmasa da ulkenin ortalama yas seviyesi artacak ve zaten simdi acik veren sosyal guvenlik sistemi ulke butcesine daha da buyuk bir yuk olacak. Ikincisi saglik harcamalari artacak, simdiki harcamalar devede kulak kalacak.

Altın Yorumları    UNESCO Nedir    Sosyalizm Nedir  Forex Nedir    Fraktallar  Altın Oran Nedir

Bu problemin sipsak (zihni sinir) cozumu nedir peki? Bu soruya cevap vermeden once Erdogan'in issizlik konusunda buldugu muthis sipsak cozumun TOBB'a uye isverenlerin her birinin bir kisi ise almasi, boylece issiz sayisinin neredeyse yariya inmesi oldugunu hatirlatmak isterim.

Evet, bildiniz. Sosyal Guvenlik ve Saglik sisteminin verdigi aciklari kapatma problemine her ailenin en azindan 3 cocuk yapmasi olarak bir cozum bulmus Sayin Basbakanimiz. Ben de diyorum ki, niye uc cocukta duruyoruz ki, yapmisken 10 tane yapalim, aciklar toptan kapansin.

Cok cocuk yapmanin dogru bir cozum olmadigini Ugur Gurses nazik bir dille anlatmis, biz de ona atifta bulunarak bu konuya hic girmeyecegiz. Biz sorunun gercek cozumunun ne oldugunu soyleyecegiz. Sorunun gercek cozumu Turkiye'deki adalet sisteminin gelistirilmesi, kayitdisi ekonominin (ekonomi nedir?) yokedilmesi neticesinde Sosyal Guvenlik sistemine prim odeyenlerin sayisinin arttirilmasi, emeklilik yasinin hemen 65'e, daha sonra ise kademeli olarak 70'e yukseltilmesi, emekli maaslarinin tek seviyeye indirgenmesi ve dusurulmesi, daha sonrasinda ise sadece enflasyon arttirimlarina gidilmesi, ve sosyal guvenlik kesintilerinin azaltilmasi ve calisanlara vergi oncesi maaslariyla emeklilik fonu biriktirme firsatinin verilmesi.

Tabii Turkiye'nin basinda askeri diktator olsa bu soylediklerimi yapamaz. O yuzden de Erdogan sipsak cozum oneriyor ve insanlara 3 tane cocuk yapmalarini soyluyor. Nedense Amerika'daki hristiyan dinciler de ayni kafadalar; onlar da insanlarin kurtaj yapmasina karsi, herkesin 5-10 tane cocuk yapmasini falan istiyorlar. Dini bir durum olsa gerek. Bilenler aciklasin.

3 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

DOKUNMAYIN TAYYİBİME
Aslında NYT manşetini görünce bu yorumu yapacaktım fakat elim değmedi. Obamanın barış nobeli alması haberine önce inanamadım. Tek tesellim obamanın da buna inanamaması. Halen iki ülkede savaş yapan son beş yılda milyona yakın insanın kanına giren abd'nin başkanına barış ödülü verenlerin vicdanına yanıyım. Tamam obama zamanında bu işler başlatılmadı ama obama neyi çözmüştür. Neyi iyileştirmiştir. Hiç. Bence tayyip bu ödüle daha layık. Gerek Gazze katliamı sırasında bu katliama son verme çabaları, gürcistan olayında arabuluculuğa soyunma, ıraktaki gruplar arasında yürüttüğü başarılı görüşmeler. Lübnan helede Suriyenin uluslararası toplumdan kopmasını ve muhtemel bir abd işgalini önleyen başarılı siyaseti. en sonda ermenistan olan ilişkiler, doğu batı diyaloğu vs vs bence tayyip bu ödülü obamadan daha çok hakediyor.(Davutoğlu da olabilir ama onun arkasındaki siyasi irade tayyip) Diyeceksinizki tayyibinki maydonoz olmak neyi çözmüş ki falan filan(yılmaz özdilden alıntılar yapabilirsiniz veya çömezi cüneyt ülseverden) olsun obamada o çaba bile yok. Diğer avrupa liderlerine bakın hepsi dışlayıcı ben merkezci hale emperyal kafa ile hareket eden sülükler (Merkel, Sarkozy vs.)Millet kendi karasını bile ak gösterirken( ırkçılık yok tamamen deyim) yeşilimize bari sahip. çıkalım.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

eşim 8 kardeş ben 7 kardeş olarak büyüdük.bizden biri küçükken vefat etmiş.kaldık 6 kişi.

bir zamanlar işçi ücreti ile bu kardeşler gül gibi olmasada içlerinde birkaçtane lise mezunu çıkmış.

babam bir fabrikada süpürgecilik yaparak 6 çocuğuna eşine ve annesine bakmıştır.

günümüzde iyi maaş ne ise diyelim 2000.00.tl kira vermesin 9 kişiye ne kadar bakabilir.

tabi çocuklar büyüyecek te eli iş tutacak derseniz.ben yokum.eşi belki iş bulursa çalışır.v.s

diyesim şu.bir lokma bir hırka devri benim için bitti.

çalışkanlığım kadar herşeyim olmalıdır.çalışmıyorsamda hiçbirşeyim olmasın.direk çöp adam olayım.

aslında mevzu iş ve çalışmakta değil. eşim,ben 6 çocuk.

dön dön bir türlü uyku tutmaz.

günümüzde çocuk yapmak bile zenginlere kalıyor.aslında onlarda yapmıyor.neden acaba.

saygıyla.