Patriot

Okuyucu yorumu:

Alttaki haber oldukça ilginç
http://www.haber7.com/haber/20090914/Milli-Savunmanin-Patriot-aciklamasi.php
Askeri uzman değilim.Bugünkü siyasal konjonktürde 12 milyar TL likböyle bir sisteme gereksinmemiz olup olmadığını kestiremiyorum.Kesinbildiğim,ekonomik konjonktürde çok münasebetsiz bir zamanlamanın sözkonusu olduğudur.Okurlardan belki de bu kalibredeki satın almalar içinmeclis onayına gerek olup olmadığını bilenler vardır.

Komünizm nedir    iktisat Nedir  Devlet Üniversiteleri  Eğitim Nedir  Dejavu Nedir  Bilgi Nedir  Wifi Nedir    Teknoloji Nedir

Sel felaketinin birkaçyüz milyon dolarlık zararı için yapılmadık yorumkalmıyor,ama milyar dolarlık yatırımlar kamuoyu tartışması olmaksızınsessiz sedasız geçip gidebiliyor.

Cevap:
gereksinmemiz var da iki husus var. birincisi zamanlamasi yanlis, ikincisi de parayi bastirip almak yerine teknolojiyi transfer etmeye bakmamiz lazim. teknolojiden kastim da f-16'da yaptigimiz gibi ucagin kaportasini yapmak degil. ayranimiz yok icmeye...

8 Yorum Var.:

neqx dedi ki...

patriot'lar hikaye.

esas gundem helikopter uretimi. Muttefikimiz ABD teknoloji transferinde ketum ama Italyanlar her turlu paylasima, uretim sonrasinda istedigimize satis yapabilmemize imkan sagliyacak bir teklifle geliyorlar... bakalim kim kazanacak...

Unknown dedi ki...

cevap olarak ihtiyacımız var ama zamanlaması ve yöntemi yanlış demişsiniz.Anlamadım. Niçin ihtiyacımız var somut bir örnek verebilirmisiniz. Yöntem için yorumunuzda özelleştirmede çamura yatanların güzelleştirelim öyle özelleştirelim demelerine benzemiş. ABD bunları iranı baskı amacıyla satıyor. Almasak parasız verecek zaten. Hem Nato (Nat o) ne işe yarıyor. biz koreye gidince iyi, bize füze saldırısı olursa kimse yardım etmeyecek mi?
Nota Bene: Hiçbir sivil şöyle füzelerimiz olsa ne güzel olurdu diye alım yapmaya kalkmaz silah alımları askeriyyenin talebine bağlıdır. Allah için bi chp li de çıkıp ne alıyosun, kimin parasıyla alıyosun, ayranımız yok içmeye demiyor.

cahitoz dedi ki...

Bencede tamamen gereksiz bir şey şu patriot füzeleri...

Helikopterlerlere gelince onları başka alanlardada kullanabileceğimiz için olabilir

Ama PATRIOT ların alımına KARSIYIM....

Malesef kimse bişi yapamıyor. TSK halktan epey tepki aldı, ama TSK bu alımlar zaten onceden planlanmıştı şeklinde bir açıklama yaptı...

Ve her kes sustu yine

hostrans dedi ki...

Havzalı CHP liler demiyor da iktidar diyor mu ?

Diğer yazdıklarına katılıyorum.

Bu patriyotlar uzun menzilli füzelere karşı geliştirilmiştir.Irak ın işgali sırasında Saddam ın kafası bozulup bize de bir füze atmasın diye hollandalı bir askeri birlik patriotlarla birlikte sınırlarımızda bir süre nöbet tutmuştu hatırlarsanız.

Yine bugünlerde anti-roket savunma aracı olarak LASER kullanımı üzerine birşeyler okudum.Diyeceğim o ki,bize yine eskimiş teknoloji çakacaklar gibime geliyor.MSB nin bu konudaki
açıklaması da çocuk oyalar gibi.

Biz bir yandan bütçe açığını bir milyar iki milyar nasıl kemer sıkıp azaltabiliriz diye
kıvranırken diğer yandan yok yere 12 milyar yamulmak iş değil."Olur mu ?" demeyin,biz
buralarda neleri yaşadık.

Savunma işinin kelle sayısıyla yürümediğini artık anlamalıyız.

Unknown dedi ki...

sayın Hostransa
iktidar niçin demiyor demiyorum çünki alıcı zaten iktidar.bişey dese almaz zaten.chp derken sol mol iş ekmek özgürlük falan desem şimdi kızarsın. Bir de "biz burada neler yaşadık" demişsiniz. tam anlamadım. uzun menzilli füze saldırısı yaşasaydınız duyardık herhalde. Doğrusu iran nasıl geliştirdiyse oturup kendi füze sistemimizi geliştirmek. 150 yıldır al al nereye kadar.

cahitoz dedi ki...

İktidara niye yüklenildiyini burada anlamadım....

Amerika silah satarken bile meclisin onayına ihtiyaç duyarken, biz de TSK ne alırsa alsın hiç bir denetleme yok....

hostrans dedi ki...

Arkadaşlar,ben ikidar saflarından muhalefete kıyasla daha aklıbaşında işler beklediğim için öyle yazdım.Burası derken de Türkiyeyi yani siyaset ve bürokrasinin burada yaptığı mantık dışı işleri kastetmiştim.

haluk dedi ki...

Sekizzzzz milyaarrr dolar! Amerikanın ihracatının %50 sinin neden silah satışından kaynaklandığı anlaşılıyor. Bu adamlar dünyanın suyunu bulandırıp savaş çıkarmasa açlıktan ölür valla. Ayrıca bizim iranla aramız gayet iyi niçin aramızı bozmaya çalışıyorlar.