Güven Sak'tan Hala Depresyon Laflari Geliyor

Okuyucularimiz Guven Sak'in yazisina dikkatimizi cekmisler. Güven Sak ekonominin hala depresyonda oldugunu soyluyor. Ekonomimiz gecen senenin son ceyreginde ve bu senenin ilk ceyreginde ceyrekler itibariyle %5, senelik %20'e varan hizlarla kuculurken depresyondaydi. Biz de bunu o zaman ifade etmis ve rakamlarin icerisinde bulundugumuz durumu ancak 6 ay sonra gostermeye baslayacagini soylemistik. (Hatirlarsaniz yazarlarimizdan rdynk ile de bu konuda kapismistik). Artik depresyonda degiliz, hatta ekonomimiz ufak da olsa buyumeye basladi. Guven Sak ise hala depresyonda oldugumuzu iddia ediyor.

Nükleer Nedir    Yatırım Fonları    Taksi Şöförü   VOB nedir?  IMF Nedir   Borsa Tüyoları  Borsa Nedir  Zaman Nedir  Pi Sayısı Nedir

Simdi vaktim yok ama bilirsiniz ben boyle firsatlari hic kacirmam. Yazinin linkini buraya koydum, elestirisini de ilk firsatta yapariz.

6 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

sayin ekonomix,

"artik depresyonda degiliz, hatta ekonomimiz ufak da olsa buyumeye basladi" seklindeki yorumunuzdan kastiniz, 3.ceyrekten itibaren (ikinci ceyrege gore) bir buyume yasanmasini beklemeniz mi?

ama bunu destekleyen bir veri bulamadim. evet henuz temmuz ayi ile ilgili istihdam, uretim rakami yok ama kredi miktarindaki degisim de bir buyume sinyalvermiyor.

Adsız dedi ki...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

uykusuzadam dedi ki...

yazılım ve danışmanlık alanında faaliyet gösteren bir şirkette çalışıyorum. ekonomik krizlerin gel git dalgalarını sörf tahtasında ilk hissedenlerden olduğumu iddia edebilirim. 2008 Haziran'ından itibaren müşterimiz olan bazı ilk 500 şirketlerin tüm alımlarını bıçak gibi kestiğini gördük. Krizden önce büyük paralarla satın aldıkları yazılımları, toplam tutarın %1'ine denk gelen eğitim ücretlerini kriz politikaları sebebiyle ödemedikleri için bugün bile hala kullanmayanlar var. Son bir aydır telefonlarımız tekrar çalmaya başladı, şirketler üretime geçtiler, hala kapasite oranları düşük olsa bile ivmelenmeyi görüyoruz. Ana sanayideki bu hareketlenme sürdükçe, aynı durumu yan sanayi ve ardından kobilerde de kısa zamanda görürüz. Cepheden gelen haberler sizi destekliyor.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

bir önceki aya göre daha az küçülme oranını kasdediyorsanız büyüme olarak belki o zaman büyürüz..

Quant_Hyster.Hunter dedi ki...

Düşüş veya küçülmenin hız kestiğini öncelikli görebiliriz.