Bir Milyon Kalem

merhaba,

bir milyon kalem çocuklara yardım etmeye çalışan bir oluşum. mersin yeşilovacık'ta kütüphanesi olmayan bir yere kütüphane kurmayı becermiş bir oluşum. şimdi ise okullar açılmadan önce başlangıç dursunbey olmak üzere otuzüç köye defter ve kalem göndermeye çalışacağız.

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

köşenizde bizim bu çabamızı duyurmanızı istemek hadsizlik mi olur bilmiyorum, ancak biraz duyarlılığı artırmak çabamız hepsi bu. www.birmilyonkalem.com da kampanyamızla ilgili tüm detaylar yer alıyor..

şimdiden çok teşekkür ediyorum.

sevgilerimle

4 Yorum Var.:

haluk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
haluk dedi ki...

ülkemizde eğitim için yapılan hükümet dışı çalışmaların hemen hemen hepsini neredeyse kütüphane çalışmaları ve bina yapımı oluşturuyor. bina yapımı ve kütüphane kurmak işin en kolay kısmı olsa gerek. Özelliklede kütüphane kurma çalışmalarına gıcık olmuşumdur. Çalıştığım bir çok okulda devletin yaptırdığı ve tonla para verilerek alınmış bir dünya kitap var ama inanınki yüzüne bakan yok. öğrenciler kara kitap yerine genel de daha çok ilgi çeken multi medya uygulamalara yada daha az yazı olan gazete ve dergilere yöneliyorlar. Ayrıca kütüphane oluşturmak için toplanan kitaplarda güncelliğini ve güzelliğini kaybetmiş kitaplardır. Bu yüzden kitap kampanyası yerine öğrencilerin kaliteli bilgiye nasıl ulaşacakları ve web çöplüğünden işlerine yarayan bilgileri nasıl ortaya çıkarmaları gerektiği öğretilmlidir. Şimdi bazılarınız kitabın yerini hiç birşey tutmaz diye itiraz edeceksiniz ama gerçekler bunlar. Ayrıca internet te dolaşan milyonlarca e-kitaptanda çok kolay bir şekilde istifade etmeleri öğretebilir. İnanın öğrenmek isteyen için internette herşey mevcut. Aklıma geçen sene gazetede okuduğum internetten araştırarak evinin garajında uçak yapan bir genç geldi. ayrıca isteyen internetten dunyanın en saygın universitesi MIT herkese açık derslerini dahi takip edebilir. İsteyene sınır yok...

coffeé dedi ki...

çok ama çok teşekkürler duyurduğunuz için....

mersin yeşilovacık'ta bahsettiğimiz çocuklar internetten doyasıya faydalanmak konusunda şanslı değildiler haluk bey, keşke öyle olsaydı..

Unknown dedi ki...

sayin coffee,
kütüphane yerine bilgisayar salnou kurun ve egitimini verin o zaman.. laf mi yani sizinki de.. hayret bişiy yani (stresabi'yi saygıyla anıyoruz)