Biri Bizi Notluyor Yarismasi

Yan tarafa baktiginiz zaman yazar kadromuzun neredeyse Turk ordusu kadar kalabalik oldugunu gorursunuz, buna ragmen ortaya istedigimiz kalitede yazilar maalesef cikmiyor. Gorunumu duzeltmek acisindan bir kac yazarimizi listeden cikarmayi planliyorum. Ama bunu bir tuketici anketi yardimiyla yapmayi dusunuyorum.

Oncelikle Izlenimleri yazar kadromuzdan otomatik olarak cikardim. Kendisinin guzel yazilarini Izlenimler ve Stresabi sitelerinde zaten takip ediyoruz, buraya ayiracak vakti pek kalmiyor. Onun disinda Murat Cokgezen ile anlasmamiz gayet duzenli bir sekilde devam ediyor. Baris, ahmet ve Ekodok ise en eski yazarlarimiz olduklarindan milletvekili dokunulmazliklari var. Geride kalan yazarlarimiz arasinda benim begendiklerim de var ama sizlerin de ne dusundugunuzu ogrenmek icin onlari listeden elemedim.

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

Anketimize cevap verip hangi yazarlarimizin gonderilmesini belirtirseniz her hafta boyunca cikan sonuclara gore bir yazarimizi gonderecegiz. Yarismacilara basarilar diliyorum.

Not: Bu arada blogumuzda yazinizin yayinlanmasini istiyorsaniz bize email ile gonderebilirsiniz, aykiri bir durum gormezsek yayinlariz. Bu teklifimiz herkes icin gecerlidir.

8 Yorum Var.:

Investor dedi ki...

vallahi de billahi de hocam yani inanılmaz zekisiniz. kapitalizm sistem bu blogda da işliyor.

en zayıf halka gitsin...

gizliden oluşturmak istediğiniz rekabetçilik için tebrik ederim.

sanırım benim eleştirili yorumlarımdan sonra yorum yapan arkadaşlardan biri artık blogda kaliteli yazılar göremiyoruz dedi hemen müdahale ettiniz.

ben olsam şu durum karşısında derhal istifayı basardım.

hangi yazar kalsın diye bir anket yapılıyor bu kadar gurur kırıcı birşey olabilir mi ya?

eger çok ısrar ediyorsanız barış beyide listeye alın zira onun gitmesi için farklı bilgisayarlardan 100 kez barış gitsine oy verirdim.

bence bu durum karşısında blog okuyucularının sizleri eleştirmesi gerekir.

Kansoy dedi ki...

ekonomix diyor ki :

"güncel ekonomi yazmayıp/yazamayıp hiç bir işe yaramıyorlar bari varlıkları ile magazinel haber yapalım gündem oluştursunlar" :)

evet işte kapitalizm. marx`a maal edilen "kapitalist satamadığı ağacı keser" sözünün yep yeni versiyonu "populerite yaratamayan yazar ankette varlığı ve gitmesi ile populerite kurbanı olur."

tebrik ediyorum sayın ekonomix hocam.

ayrıca her ne kadar kapitalizm ruhu egemen olsa da ahde vefa hisleriniz taktire şayan yani barıs,ahmet,ekodok takma adlı yazarlara yönelik uygulanan politika gayet güzel.

ek bilgi vermek gerekirse ilk kurulduğundan beri burayı takip edenlerden biri olarak bu yazarlar ekonomiturk`un bu hale gelmesinde economix kadar olmasada son derece etkliliydiler.

bu durum bana bir kaç ay öncesi "başbakana kabine de revizyon düşünüyor" dedikoduları hatırlatır gibi oldu. bence de istifa etmeliler. o zamanda bakanlar için istifa etmeliler eğer kalacak kalitedelerse başbakan yeni kabinede yine isimlerini yazar demiştim. süreç içerisinde yıpratılmalarına gerek yok. o misal şimdi ankete varlıkları ile konu olan yazarlar derhal istifa etmelidirler :)

"ayrıca yeni yazarlar bekliyoruz" minvalinde duyurunuz zamansız ve yersiz olmuş. yani eski yazarların mevcut düştükleri pozisyon itibari ile "haydi siz de gelin ama bir kaç ay sonra sizi de postalayabilirim" işareti üzerine sanmıyorum ki yüksek talep oluşsun.

ayrıca yukarı daki yazarlar sanırım anketle gelmişlerdi. gidişleri de ankette olacak.

easy come easy go...

hostrans dedi ki...

Ekonomix in yöntemi çok önceden tekelci medya tarafından da uygulanması gereken ama ahbapçavuş mantalitesi nedeniyle yapılmamış,geç kalmış bir olgudur.Bazı kerli-ferli başyazarlar neredeyse asırlardır sizin bildiğiniz şeyleri size satmaya çalışır dururlar.Aşikarı ifşa,malumu ilan üstadı bu sözüm ona gazeteciler başarısızca yapmaya çalıştıkları işleri için de eşek yüküyle para alırlar üstelik.Sitelerinde tıklama anketi yapılsa nice içi boş efsane göçüp giderdi anında.Pavyon konsomatrislerinde bile "masası" var mı ona bakılır.Bunların performans ölçümünü yapmak ise kimsenin aklına bile gelmez.Sonra da "Halkımız gazete okumaz" geyiğine sığınırlar hiç utanmadan.Halk sizin neyinizi okuyacak.Okumaması zekasının bir göstergesi bence.Ancak aldığımız duyumlara göre kapsamlı bir bahar temizliği geliyormuş.Günaydın...

Yazar bir çevrede büyüdüm.Yirmili yaşlardaki yeğenim Stefan Zweig ve Graham Green i aratmayacak güçte bir kaleme sahip.Ama bu fosiller yüzünden harcanıp gidecek.

Allahtan bloglar yeni medya kanalı olarak boy gösterdiler.Kaliteye dikkat edilirse ET gibi blogların yakında Milliyet,Cumhuriyet vs gibi milat öncesi tabletleri katlayabilmesini hayalci görmüyorum.Batıda HuffingtonPost.com gibi çok çarpıcı örnekleri var.

Ülkemizde neye elinizi atsanız dökülüyor.Sanırım Ekonomix in kendisi bile blogunun bu kadar başarılı olacağını tahmin edemezdi.Ekonomi yorumculuğuna attığı taş basının tamamını vurdu.

Blog Sahibi dedi ki...

Burada yazanlara para vermiyoruz ki gonderilmeleri veya gonderilmemeleri problem olsun. Yazilar iyi olmadigi zaman okuyucular ben dahil kimsenin gozunun yasina bakmadan elestiriyorlar zaten. Ortalama yazilari herkes yaziyor, onun icin zamaninizi harcamaya degmez. Iyi yazi yaziyor olmalisiniz ki harcadiginiz emege degsin.

Yeni yazar arayislarimizi ise makul karsilamalisiniz. Gercekten yetenekli biri varsa hodri meydan.

Sayin Hostrans, bu sozum yigeniniz icin de gecerli. Ekonomi Turk'u takip eden kalabalik ve egitimli bir kitle var. Kendinize bundan daha iyi bir kitleyi zor bulursunuz. Gelsin, bir boyunun olcusunu alalim :)

hostrans dedi ki...

Yorumumun ilk paragrafı basılı medyayı hedef alıyordu.Yanlış anlama olmasın lutfen.Bu çok ağır eleştiriyi ET ye yönelik gibi algılamadınız umarım.İsim vermek istemiyorum,ancak işe koruma ve özel şoförle gelenlerden bahsediyorum.

Yeğenim lirik tarzda yazıyor.Buraya uymaz.

Pasha dedi ki...

Listeden yazar cikarmanin birkac sebebi olabilir:
1. Kalitesiz yazi yazip blogtaki yazilarin "kalite ortalamasini" dusurdugu icin.
2. Blogun genel anlayisina cok zit ya da gercege ters yazilar yazdigi icin.
3. Fazla masrafli oldugu icin.
4. Kalabalik yaptiklari icin (clutter)

Simdi bu kriterlere bakarsak senede 3-4 tane ama faydali yazilar yazan insanlari sirf demokratik olsun diye listeden cikartmak biraz abes bence. Gereksiz yere blogun yavanlasmasina sebep olur.

Hala kar edebilen bir finans sirketinde (hedge fund) calistigim icin finans konularina girmek istemedim. Bu blogu takip edenlerin de ekonomi ve politika yazilarindan cok finans konusunda 2 tuyo verenleri tercih edecegini varsayarak sonuclara bakmadan kendimi listeden cikardim.

Bu temizlik operasyonundan sonra kalan "kaliteli" yazilari takip ederek ve yorum yaparak katkida bulunacagim.

Pasha

Kubilay dedi ki...

Türk ordusu diyince, kendileri 1 milyon 43 bin kişilermiş ama 1 kişi eksiklermiş, beni çağırdılar. zaten 2 ay sonra askere gideceğim, 6 ay veya 12 ay yokum. önümüzdeki 2 ayın da en önemli gündemi 6-12 ay boyunca işler nasıl yürür, borçlar nasıl ödenir, ne kadar bir yedek akçeye ihtiyacım var gibi problemler olacağı için yazamayacaktım, beni bu ne derler, anketten muaf tutabilir, direkt silebilirsiniz. zaten ömür uzun, bu sıkıntılar atlatılıp da nihayetinde yazabildiğimiz dönemler gelince biz de buradayız, sizde.

Herkese teşekkürler, bize güvenen, hiç bir ön denetimden geçirmeden yazılarımızı özgürce yazabilmemize imkan veren ekonomix'e iki kere teşekkürler.

Uğur UYGUR dedi ki...

Bence yazar sayısından önce sitede değiştirilmesi gereken başka birşey var. Yazarlarınız toplam 12 satır tutuyor. Fakat konu başlıkları kısmına baktığımızda ortalama 200 tane satır var ve her sayfayı 4 kat uzatıyor. Bu kısmı buradan kaldırıp başka bir yere koysanız sayfaların açılmasının oldukça kısalacağını düşünüyorum. Bu arada ekonomi ve yazarlar hakkında fazla bilgim olmadığından şu an için yanlış oy vermek yerine hiç vermemeyi tercih ediyorum. "Keşke yerel seçimlerde de böyle yapsalar..."