Bilkent Endustri Dunya Altincisi

Bilkent Endustri Muhendisligi Bolumu akreditasyon kurumu ABET tarafindan dunya altincisi secilmis. Turkiye'de mezun olan Endustri muhendisleri genelde "yumusak" muhendis tabir ettigim "muhendis ama tam da degil" kategorisinde idi. Burada Kanada'ya gocen bir kac arkadas is ararken "profesyonel muhendis" sertifikalari olmadigindan is bulamiyorlardi. Yeni Bilkent mezunlari buraya gelip is ararlarsa artik problem cekmeyecekler demektir. Tek problem artik Amerika'da dogru durust muhendislik isinin kalmamis olmasi. Olanlar da Turkiye'den daha az para veriyor zaten.

Bilkent Rektoru Ali Dogramaci ile bundan yaklasik 4-5 yil once Amerika'da karsilasmistim, cok asil adam. Sigara icmekten olsa gerek girtlak kanseri olmus, ameliyat etmisler, elinde surekli bir sise su ile dolasiyordu. Eskiden Bilkent Turkiye'nin en iyi 2-3 universitesinden bir tanesiydi, simdilerde nasildir bilemem. Sabanci ile Koc da universite acmis, siralamalar nasil oldu haberim yok. Bir de Okan universitesi var, onun yeri bambaska.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Hurriyet haberinde Bilkent Endustri muhendisligi bolumu hakkinda sunlari soyluyor:

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve ekibinin uzun süren çalışmaları sonrasında böyle büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, Hürriyet’e "Dünyada, ABD dışında ilk akredite olan Endüstri Mühendisliği biz olduk. Dünyada ilk altıdayız. Avrupa’da hiç bir örneği yok. Türkiye’de ilk ve tekiz. Bu gurur tarif edilemez" dedi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sabuncuoğlu da, şunları söyledi:

Örnek bir model olacak

"Mezun, öğrenci, işveren ve öğretim üyelerinin paydaşlığında alınan bu belge 22 öğretim üyesi, 50 asistanı ve 750 öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük bölümlerinden biri olan bölümümüzün eğitime verdiği önemi ve sürekli gelişim hedeflerini yansıtan önemli bir kanıt oldu. 1994 yılında bağımsız kurumlarca eğitim kalitesinin değerlendirilmesi sürecine başlayan Türkiye’deki ilk Endüstri Mühendisliği bölümü olarak ulaşılan bu son aşamada, alınan bu akreditasyon ile Türkiye’deki tüm mühendislik bölümleri için örnek bir model oluşturacaktır."

5 Yorum Var.:

mr. brooks dedi ki...

benim bildigim bilkentin elektronik ve fizik bolumleri de cok iyidir. abd'de olsa ilk 10'a rahat girer derler elektronik icin..

Investor dedi ki...

Evet light mühendislikte okuyorsunuz oğlum siz demelerine alıştık.

Verilecek cevap çok ama artık hal kalmadı laf yetiştirmekten ona buna:D

Unknown dedi ki...

Cok radikal olmak istemiyorum, ama yeter artik! Ne komplekstir bu kardesim, cakma gazetelerin yok Turk Einstein'i yok Ali Harvard'da haberleri. Bir, oyle dunya capinda universitemiz falan yok(kantitatif degerler ile yayin vs.). Odtu'de bile intihal midir intilaf midir (Plagiarism Turkcesi) yapiyor adamlar sonra bilimmis dunya 11. siymis vs vs. Iki, zaten olmasin iyi universitemiz falan keske dunya ilk 5000 ininde universitemiz olmasa da , universitelerimizin genel ortalamasi biraz daha yuksek olsa. Ilk on neye gore kime gore ki?... Ha bide bu tur yorumlar genelde lisans seviyesinde yapilir, lisansi yorum yapacak kadar kaale almak da(bilimsel olarak) cehaletimizin bir parcasi heralde. Illa kiyaslamaya niyetliysek; Ha su su okula girmesi cok zor o yuzden iyidir desek en azindan mantikli bi dayanagimiz olmus olur.

A B dedi ki...

vay bizim bölüm dünya 6.sı olmuş demek.ama işin gerçeği avrupa'da daha iyileri var elbette.abet amerikalı bir kuruluş olduğundan avrupa'da bir okulun tutup da eğitim programını abete göre ayarlaması için bir sebep olması gerekli. demek ki yokmuş böyle bir sebep.
bizim dönemde bu abete uymak nedeniyle programlama dersinin yerine biyoloji koydulardı bu reklamsever hocalarımız.tabi bu öğrencilerin hoşuna gitmedi.
sayın sabuncuoğlu cost accounting'i o kadar iyi anlatırdı ki dayanamadım 2 defa aldım. ayrıca, stochastic modelleri, simulasyonu da kendisinden aldım.doğruya doğru bilkent mühendislikteki tüm hocalar son derece iyidir.hepsine teşekkür ederim.

Kadir dedi ki...

okan üniversitesi neden ayrı ?