Euro Dolar Parite Ne Olur?

Doviz kurlari hakkinda tahmin yapmak kolay degildir ama is avroya gelince degisiyor. Agustos ayinin basinda beni ziyarete gelen arkadasima New York'u gezdirirken ortalik Avrupali turistlerden gecilmiyordu. Bunlarin bir kismi ucuz oldugu icin gezmeye bir kismi da sirf alisveris icin gelmisti. Adamlar 400 euroya laptop bilgisayarlari, 130 euroya son model Apple IPhone'lari aliyorlardi.

Benim 57. caddedeki bir otelin icersinde gizli olan favori hamburgercime gittik, orayi bile kesfetmis adamlar, yuh dedim. Euro dolara karsi gercekten degerliydi. Bunun bir sebebi Amerikan ekonomisinin resesyona girecegi yonundeki beklentilerdi, diger bir sebebi ise ayrismanin yasanacagi ve dunyanin geri kalaninin buyumeye devam edecegi yonundeki beklentilerdi. Maalesef evdeki hesap carsiya uymadi. Amerika buyurken, Avrupa'nin buyuk ekonomileri kuculdu. Bunun neticesinde de euro deger kaybetmeye basladi.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Credit Suisse sirketine gore yil sonunda euro 1.3 dolara kadar gerileyecekmis. Bence dolar icin iyimser bir tahmin bu. Amerika ekonomisi iyi durumda degil ve isler tekrardan kotuye donecek. O zaman da eurodaki dusus trendi ya yavaslayacak ya da tersine donecektir. Euro dolar paritesi de yukselecektir.

Bu konularda en son yazılmış yazılarımızı Dolar Alış Satış ve Spekülasyon sayfalarından okuyabilirsiniz.

1 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

xau/usd 830 lardan 740 lara düştü, ohannesburg diyorum içimden, 100 kaldıraçla 9000 dolar hem de 500 dolara.ama sat değil al yapsaydı birisi tabikide o kadar zarar,

sizce xau/usd nasıl bir seyir izleyecek ?